Haveforeninger og cyklister fik deres bro
cykelbro_indvielse_3-copy.jpg
Jens Ohlsson og Peter Bendix i front for de glade cyklister, der onsdag brød det røde bånd og tog stibroen over den nye motorvej. Foto: Flemming Schiller
trafik Festlig indvielse af den nye stibro over Frederikssundmotorvejen ved HF Rønhøjgård.

En doven onsdag formiddag i sidste uge vrimlede det med cyklister gennem haveforeningen Rønhøjgård i det sydlige Ballerup. De havde alle kurs mod den nye Frederikssundmotorvej, der har lagt sig som en stor, fed sort snog i haveforeningens baghave.

LÆS OGSÅ: Motorvejen bliver klar til sommertrafikken

Men trods den umiddelbare ærgrelse over at få en motorvej som nabo, var anledningen for besøget denne dag nu ganske positivt. Den nye stibro, der er blevet etableret over motorvejen, skulle nemlig indvies – sådan officielt, for den har jo stået færdig et stykke tid. Og derfor var repræsentanter for både Vejdirektoratet, haveforeningerne og cyklisterne i Ballerup mødt op.

cykelbro_indvielse_1-copy

Ingen bro til området

»Vi var mildest talt chokerede, da Folketinget i 2010 præsenterede deres forslag,« fortæller Jens Ohlsson, der på vegne af haveforeningerne holdt en lille tale.

»Ikke nok med at der ville komme en masse trafikstøj, men vi følte også, at vi blev spærret inde,« tilføjer han.

For oprindeligt var der slet ikke nogen stibro med i planen for den nye motorvejsstrækning syd for Ballerup. Beboerne i haveforeningerne kunne derfor se frem til en ’’mur’’, der ville afskære dem enhver mulighed for fortsat at benytte de grønne områder syd for den nu anlagt motorvej.

Men både haveforeningerne og Dansk Cyklist Forbunds lokalafdeling var hurtigt på barrikaderne efter at have kigget nærmere på motorvejsprojektet. Og i vinteren 2010 var de lokale repræsentanter både til møde med Vejdirektoratet, fik foretræde for regeringens trafikudvalg og fik arrangeret et besigtigelsesmøde i området, hvor motorvejen skulle ligge.

Det hele mundede ud i, at planerne blev ændret, så der blev tilføjet en stibro til det i forvejen omfattende motorvejsprojekt. Og det var resultatet af dette arbejde, der onsdag i sidste uge blev fejret.

»Det er dejligt at opleve, at der er lydhørhed, når borgerne engagerer sig,« sagde Jens Ohlsson.

cykelbro_indvielse_2-copy

 

Jens Ohlsson holdt tale ved indvielsen. Foto: Flemming Schiller

Bro for cykler og gående

Den nye stibro over motorvejen forbinder haveforeningen Rønhøjgård (for enden ved Enebær Allé) med Margrethelund og Hede Enge på den anden side af motorvejen. Dermed kan både gående og cyklister fortsat komme på tværs af området – og sidste brik i puslespillet bliver en cykelsti langs den nye motorvejsstrækning ned til Hold-an Vej/Ballerupvej. Ruten er allerede anlagt, da den under motorvejsarbejdet har fungeret som anlægsvej, og både cyklister og haveforeningsfolk håber, at dette sidste ønske også bliver opfyldt.

»Vi er rigtig glade for at broen er blevet en realitet. Og vi er også rigtig glade i Cykelcaféen, som helt sikkert vil bruge den flittigt,« sagde Peter Bendix, der er lokalformand for Dansk Cyklistforbund i Ballerup. Han har personligt været med hele vejen og kæmpet for broen, der bliver en del af cykelrute 68.

cykelbro_indvielse_4-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *