Haletudser med vokseværk
haletudserne-copy.jpg
Vandtilvænningsholdet Haletudserne er blevet en stor succes og udvides nu med endnu mere undervisning fra næste sæson Foto: Privatfoto
Svømning Den seneste undersøgelse af danskernes svømmeduelig viser, at hvert andet barn ikke er i stand til at svømme de anbefalede 200 meter. Derfor fortsætter Ballerup Kommune og svømmeklubben Triton samarbejdet med at tilbyde vandtilvænningshold til kommunens yngste borgere.

Holdet for de 3-4-årige hedder ’Haletudserne’ og de bliver undervist på Parkskolen i et 28 graders varmt bassin, hvor mor eller far er med i vandet.

»Vi bor i et land omgivet af vand, og hvor der ikke er langt til kysten, næsten uanset hvor man bor i Danmark. Vi mener derfor, at det at kunne svømme er en grundlæggende færdighed, som alle børn bør kunne og har ret til at lære. Og det er der heldigvis rigtig mange forældre, der også synes,« siger Rikke Toft, bestyrelsesansvarlig for Tritons undervisningsafdeling.

Haletudserne hopper i vandet igen til september – holdet er nu udvidet fra tre til fire måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *