Gruer for kræmmerfestivalens helikopter
Debat Jeg er som grundejerforeningsformand blevet kontaktet af adskillige medlemmer, der med gru husker sidste sommers kræmmerfestivals helikopterrundflyvning.

Flere medlemmer kunne ikke sidde ude i deres haver, og der var også et par medlemmer, der har nattevagt, og her var det umuligt at sove i den umådelige larm fra helikopterne, der landede og lettede rigtig mange gange den weekend fra klokken 10 til 17, cirka hvert 10. minut. Alle parceller, der støder op til Harrestrupvej, fra Lundagervej og frem til Birkeengen er medlem af vores grundejerforening.

Jeg har fuld forståelse for medlemmernes problem, og derfor vil jeg høfligst anmode om, at der bliver taget hensyn til dette, ja, det er kun en weekend om året, men det er meget generende for de medlemmer, der er ramt.

Mine medlemmer ønsker ikke helikopterrundflyvningen stoppet, men har et brændende ønske om, at flytte helikopterne længere ned mod Marebækvej, dette vil reducere støjgenerne betydeligt.

Der kan være medlemmer, der bevidst ønsker at skade/ødelægge helikopterrundflyvnings-arrangementet. Det ønsker jeg ikke sker.

Jeg har tidligere henvendt mig til kræmmerfestivallen via deres hjemmeside, men det har ikke givet resultat.

Fra kræmmerfestivalen:

Svar: Kære Edda. Vi beklager de gener dine medlemmer har under afviklingen af kræmmerfestivalen. De to dage med helikopterflyvning (lørdag kl. 11-17 og søndag kl. 11-16) prøver vi at gennemføre med mindst mulige støjgener.

Vi er i løbende dialog med Center for Miljø & Teknik samt Danish Fly Helicopters.der står flyvningerne. Danish Fly Helicopters er valgt til opgaven og har stor erfaring med flyvning over boligområder, eftersom de dagligt flyver rundture over København Centrum.

Der bliver løbende evalueret på ind- og udflyvningsruterne, for at mindske støjen mest muligt.

Vi ligger en tredjedel under det tilladte db-niveau i nærmeste boligområde. Danish Fly Helicopters arbejder dog løbende på at mindske støjen. Der bliver i øjeblikket arbejdet på at anskaffe en ny type helikopter (i stil med den TV2 News bruger) der skulle mindske støjniveauet endnu mere.

Allerede sidste år var vi opmærksomme på støjudfordringerne og var på eget initiativ i dialog med Center for Miljø & Teknik om at flytte den til boldbanerne. En blanding af kommunikationsudfordringer med Center for Miljø & Teknik og sikkerhedsmæssige udfordringer ved den løsning, gjorde at det blev fravalgt.

Vi er villige til at se på løsningen med boldbanerne igen, men det skal selvfølgelige foregå sikkerhedsmæssigt forsvarligt, før den løsning bliver relevant. Vi har således kontaktet Danish Fly Helicopters igen for at få deres professionelle bud på en sikker løsning for alle, og vil frem mod afviklingen i juli tage denne dialog med Center for Miljø & Teknik på baggrund af disse input.

Du vil kunne følge udviklingen på vores dialog på vores facebook side som netop anvendes til at dele informationer, såvel dem der er ren reklame, men også praktiske informationer som dette. Vi skal dog nok sende dig en melding direkte også.

Med venlig hilsen
Morten Løgager, Formand
Tim Ottosen, Underholdning
og PR

2 kommentarer om “Gruer for kræmmerfestivalens helikopter”

  1. Sussie Wandel siger:

    Jeg husker tydeligt vores første sommer som lejere i Marbæk park, det var et støjhelvede hele den weekend hvor kræmmermarkedet blev afholdt. Den sommer blev der fløjet fra 10-21 både lørdag og søndag. Jeg er dog forundret over at Edda Lystrup foreslår at flyvningerne skal være over Marbæk og fodboldbanerne, dette vil blot flytte problemet til andre grundejere, som så skal leve i støjhelvede. Jeg er kun glad for at jeg ikke længere bor i Marbæk park hvor der ikke vises hensyn til de private parkeringer og beboerne.

  2. Tim Ottosen siger:

    Hej Sussie,
    Der har aldrig været helikopterflyvninger kl. 10.00 – 21.00 fra kræmmerfestivalen. Det har altid forgået kl. 11.00 – 16.00 (17) Lørdag og Søndag.
    Vi viser størst muligt hensyn til beboerne. mht. til parkering er der tusindvis af gratis parkeringplads på kræmmerfestivalen og der har aldrig været fuldt op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *