Byggeren efterlyser mere overvågning
byggelegeplads_2.jpg
Kaninerne er en vigtig del af livet på byggelegepladsen på Klakkebjerg. Men for nylig forsvandt 12 af kaninerne under et indbrud, ligesom hærværk og graffiti gør børnene utrygge. Foto: Flemming Schiller
hærværk Byggelegepladsen på Klakkebjerg er hærget af indbrud og hærværk. Senest er 12 kaniner forsvundet. Børnene bliver mere og mere utrygge. Personalet håber på politisk hjælp.

»Hver gang vi lige har fået noget nyt udstyr, så forsvinder det. Så må vi igen fortælle børnene, at den nye Playstation er væk eller at fjernsynet er væk. Senest måtte vi fortælle dem, at en del af kaninerne var forsvundet. Mange af børnene bliver rigtig bange og utrygge, og det kræver meget af os at berolige dem. Det er frustrerende,« siger Casper Hemmingsen, stedfortræder på byggelegepladsen i Klakkebjerg Fritidscenter.

Den seneste tid er fritidshjemmet og byggelegepladsen blevet udsat for meget hærværk og flere indbrud, hvor altså også 12 af børnenes elskede kaniner forsvandt. Selvom der er overvågningskameraer på området, så fungerer de ikke optimalt og ofte fanger de ikke noget eller man kan kun se nogle formummede skikkelser med de klassiske hættetrøjer trukket op om ørerne.

Ifølge Casper Hemmingsen har politiet været tilkaldt flere gange, men de kan intet gøre, så nu håber personalet på, at der kan sættes midler af til en øget indsats.

Ingen beviser

Når man går rundt på legepladsen sådan en almindelig onsdag eftermiddag, er det ikke til at se, at fritidscentret er et plaget område. Børnene leger på legepladsen, der spilles bold, og mange af børnene kæler med kaninerne, mens grisene går gryntende rundt mellem legestativer og fodbolde. Men bag den tilsyneladende idylliske facade er virkeligheden en anden.

»Vi har haft rigtig mange indbrud de senere år. Hver gang vi får noget nyt, så er de der igen. Det må være nogen, der bor i området. Vi ved jo ikke hvem det er, men selvom vi måske har en mistanke, så kan vi intet bevise. Selvom vi har fem kameraer, så fanger de ofte ikke noget. Vi har haft store problemer med at få dem til at virke. Derfor har vi holdt møde med vagtselskabet om at få bedre kameraer, men det koster mange penge,« siger Casper Hemmingsen, der dog er mest bekymret for børnene.

Synd for børnene

»Indbruddene handler jo trods alt kun om ting, der kan erstattes. Men det er meget utrygt for børnene og forældrene. Hver gang skal vi berolige dem og trøste dem. Især da kaninerne forsvandt var mange børn kede af det. Vi har også opfordret folk til at holde øje med mistænkelige ting i nabolaget. Det er uforståeligt, at det sker, for området er ellers et stille og roligt kvarter, der ikke er plaget af ballade som andre kvarterer måske er. Men nu er det ved at være alvorligt,« siger Casper Hemmingsen.

Personalet håber, at de kan overtale politikerne i Ballerup til at sætte nogle penge af til bedre overvågning eller en anden form for øget indsats, så man kan forsøge at afsløre gerningsmændene og måske afskrække fra yderligere indbrud.

Ifølge Carsten Hemmingsen oplever fritidscentret udover indbrud også hærværk i form af overskrevne mure og vægge, de oplever at poolen og boldbanerne bliver brugt om natten. Man har endda oplevet, at der kører biler ind på området, hvor de unge hænger ud og bruger faciliteterne – til stor frustration for personalet og utryghed for børnene.

byggelegeplads_4

Uden for kaninburet er der huler, som dyrene gemmer sig i. Men ved det seneste indbrud var hulerne også tomme.  Indbrud og hærværk sker ofte i fritidscentret, mens tyveri af dyrene er en ny udvikling. Foto: Flemming Schiller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *