Ballerup-firma rodet ind i bestikkelsessag
atea-1.jpg
Atea i Ballerup er blevet rodet ind i en bestikkelsessag med tre medarbejdere, der angiveligt har bestukket offentligt ansatte. Foto: arkivfoto
penge Politiet har sigtet tre IT-ansatte, blandt andet fra Atea for bestikkelse af offentligt ansatte. Ateas ledelse tager kraftigt afstand fra bestikkelse.

For et par uger siden blev seks personer varetægtsfængslet i en sag om bestikkelse af offentligt ansatte. Blandt de varetægtsfængslede var tre ansatte i IT-firmaet Atea, der ligger i Ballerup.

Sigtelsen går på, at de tre ansatte, hvoraf de to ikke længere er ansat i Atea, skulle have oprettet en konto, hvor en del af omsætningen fra Region Sjælland blev sat ind. Der kunne de angiveligt korrupte medarbejdere i offentlige institutioner fra blandt andet Region Sjælland og Rigspolitiet bruge pengene til rejser og hoteller i ind- og udland.

Foreløbig har politiet opgjort værdien af rejser og andre ting til omkring 400.000 kroner.
I sigtelserne indgår en rejse til Dubai til omkring 80.000 kroner, som blev betalt af Atea og den ene af gæsterne i den rejse var en højtstående medarbejder i Rigspolitiet.

Ifølge ledelsen i Atea tager man kraftigt afstand fra bestikkelse og påpeger, at sagen drejer sig primært om tidligere ansatte i Atea.

Samtidig understreger ledelsen, at Atea ikke accepterer bestikkelse og at man hjælper med opklaringen så vidt det er muligt. I alt blev 15 personer anholdt og seks personer altså varetægtsfængslet. Fire er sigtet for at have bestukket offentligt ansatte og to er sigtet for at have modtaget bestikkelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *