Undervisning under åben himmel
LUR-indvielse.jpg
Skoleelever testede udstyret i ’Lær Ude Rummet’, hvor de fremover kan låne det til undervisning og udeaktiviteter i lokalområdet. Foto: DGI
Leg og læring DGI står bag et nyt koncept for skoler, institutioner og foreninger, der skal rykke undervisning og aktiviteter ud i naturen.

Der er ingen grund til at sidde indenfor og lumre på en varm forårsdag, når man i stedet kan tage hele børnehaven eller skoleklassen med ud i det fri i Harrestrup Ådal.

På Larsbjerggård er LUR (Lær Ude Rum) flyttet ind – et koncept udviklet af DGI for at understøtte undervisning og bevægelses­aktiviteter i ude­rummet. LUR indeholder udstyr til friluftsliv, natur­undersøgelser, leg og læring og byder på masser af muligheder for Ballerup Kommunes børn i institutioner, skoler og foreninger.

»LUR giver en hjælpende hånd til skolernes arbejde med at udmønte mange af skolereformens nye tiltag. Eksempelvis med at udvikle den understøttende undervisning, skabe flere bevægelsesaktiviteter i den faglige undervisning og lave en mere varieret skoledag,« forklarer projektleder og naturvejleder i DGI/Natur der Bevæger, Jacob Nøhr Schubart.

Indvielse i ådalen

Torsdag i sidste uge var pædagoger, lærere og det lokale foreningsliv inviteret til indvielse af LUR på Larsbjerggård i ådalen, og her kunne alle se lidt nærmere på det udstyr, som de fremover kan låne hos LUR.

LUR-depotet indeholder blandt andet udstyr som snittekasse, kompas og GPS til orienteringsløb, lavu (indianertipi), båludstyr, kedel, bålgryder og pandekagepander, økser og save, skriveunderlag, cykelanhænger til transport af udstyr, redskaber til naturundersøgelse, fiskenet og sigtenet, legeredskaber som bolde, toppe og meget andet, som børnene fik prøvet af i torsdags.

Martin Lose, der er byplanlægger i Ballerup, glæder sig også over projektet:

»Med Lur-depotet får kommunens skoler mulighed for at lave en mere praktisk- og bevægelsesorienteret ­undervisning i naturskønne Harrestrup Ådal. Desuden kan LUR være udgangspunkt for at samarbejde på tværs af skoler, institutioner og foreninger,« siger han.

LUR-depotet er støttet med udlodningsmidler til friluftsliv fra Friluftsrådet og er blevet til i et samarbejde mellem Ballerup Kommune og DGI’s projekt Natur der Bevæger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *