Udvalgs-fejl: »Det sker ikke igen«
Musa-Kekec-1.jpg
Formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, Musa Kekec beklager fejlen i udvalgets procedure. Foto: Flemming Schiller
Det er stadig op til Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget at beslutte kompetencecentrets fremtid. Det var en fejl, at ikke alle politikere i udvalget blev briefet om forvaltningens plan, erkender formanden.

Det vakte stor bestyrtelse hos medlem af Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, Mette Hedegaard (Ø), da hun på det seneste ordinære møde blev præsenteret for forvaltningens planer om at skære ned på kommunens kompetencecenter.

Bemærkningen faldt henkastet til sidst på udvalgsmødet og punktet havde ikke været behandlet af politikerne. Mette Hedegaard kaldte det en ’klar fejl’ og et ’demokratisk problem’, at politikerne intet vidste om forvaltningens planer.

Var informeret

Men faktisk var formanden for udvalget, Musa Kekec (A), blevet informeret om forvaltningens plan inden mødet. Han havde bare ikke fået sendt meddelelsen videre til de øvrige.

»Jeg var informeret om planen inden mødet. Men det var lige inden, så jeg fik ikke sendt det videre til de andre medlemmer. Derfor blevet det hele meget ’’last minute’’. Det er selvfølgelig beklageligt, og jeg kan godt forstå, at Mette Hedegaard undrer sig efterfølgende. Men det er en smutter, og der er ikke sket nogle formelle fejl,« siger Musa Kekec.

Han fortæller, at forvaltningen blot har reageret på den aktiveringsstrategi som politikerne har sat i gang og at forvaltningen derfor har fundet løsninger på de nye politiske krav. Men samtidig er det et forslag, der skal drøftes med medarbejderne inden noget bliver besluttet, så derfor er der ikke overtrådt nogen formelle regler.

Ingen formel fejl

»Hvis nu forvaltningen havde besluttet, at lukke kompetencecentret og afskedige en række medarbejder, så var det et klart problem. Det må de ikke, for så skal det naturligvis drøftes og besluttes politisk. Men her handler det bare om, at de har sendt et forslag, som det ofte sker i det politiske system. Smutteren er så bare, at de nok har været lidt for hurtige og ikke har fået kommunikeret ud til os i lidt bedre tid, så vi kunne nå at få det med på dagsordenen. Forvaltningen har beklaget og jeg beklager også smutteren,« siger Musa Kekec.

Han pointerer, at udvalget stadig kan stoppe eller ændre beslutningen og at udvalget først tager stilling den 12. maj, når medarbejderhøringerne er afsluttet.

Sker ikke igen

»Jeg synes faktisk, at det er god stil, at vi informerer medarbejdere og inddrager dem i processen om noget så vigtigt. Det er en tradition, som vi bestemt skal værne om. Men forvaltningen skulle have informeret os lidt tidligere og jeg skulle have været skarpere med at informere mine kolleger, så sagen ikke kunne misforstås. Selvom jeg synes, at Mette Hedegaard dramatiserer hele sagen lidt, så kan jeg godt forstå, at hun reagerer. Men det var en smutter og det sker ikke igen. Sker det igen, så er det et problem,« siger Musa Kekec.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *