Trafiksikkerhed i skolegården
trafikkampagne-copy.jpg

SONY DSC

Pernille Fogh Christensen har koordineret indsamlingen hos Topdanmark, der i alt fik samlet 2,7 ton tøj sammen til Røde Kors’ Smid Tøjet-kampagne. Foto: Privatfoto
Trafik Tirsdag den 19. maj, fik 2. til 4. klasse på Måløv Skole besøg i skolegården, da kampagnen ’Trafiksikkerhed i Øjenhøjde’ rullede forbi.

Formålet var at lære børnene, hvordan de skal placere sig og blive set, når de møder store lastvogne i trafikken – og på den måde forsøge at undgå højresvingsulykker.

Kampagnen bruger budskabet: ’Hjælp chaufføren med at passe på dig i trafikken – bliv set’. Børnene lærer, at de som cyklister og gående skal være meget opmærksomme og have en sund respekt, når en lastbil skal til højre eller bakker: Der er blinde vinkler omkring lastbilen, og chaufføren kan kun orientere sig i ét spejl ad gangen.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde er i gang med sin 12. sæson. Der er i år tilmeldt 55 skoler, og der undervises cirka 235 klasser.

Partnergruppen bag Trafiksikkerhed i Øjenhøjde består af vognmandsorganisationen DTL – Danske Vognmænd, fagforbundet 3F’s Transportgruppe, energiselskabet OK, Danske Fragtmænd, Volvo Trucks, Børneulykkesfonden og Codan Skadesstop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *