Thomas sørger for kolde øl i hele Norden
opfinder_1.jpg
Thomas Mygind Christensens ølkøler har været undervejs i tre år. Nu er der kommet hul igennem til butikkerne og fabrikken i Ringsted har nu ni mand ansat til at prducere ølkølere til hele Norden. Foto: Flemming Schiller
opfindelse Thomas Mygind Christensen fra Smørum byggede for sjov en ølkøler hjemme i haven. Den blev hurtigt populær blandt venner og naboer, så nu har han sat den i produktion med stor succes.

På sådan en dejlig varm sommerdag, kan det være tiltrængt med en kølig fra kassen. Og det ville da være dejligt, hvis den var lige inden for rækkevidde.

Cirka sådan tænkte Thomas Mygind Christensen en dag for tre år siden. Og dermed var idéen om en ølkøler i haven født.

Men det viste sig hurtigt, at han ikke var den første til at få den idé. Igennem tiderne er der fundet på mange former for ølkølere, som på forskellig vis udnytter jordens kulde til at holde øl i en behagelig temperatur – selv om solen skinner lystigt fra oven.

»Der findes alle mulige store aggregater, men enten er de virkelig dyre eller også er de virkelig grimme,« fortæller Thomas Mygind Christensen hjemme i køkkenet i Smørum.

»Så jeg tænkte, at det måtte kunne gøres bedre. Og så gik jeg ned i mit skur og hamrede og bankede lidt,« forklarer han.

Et sikkert hit i baghaven

Resultatet blev et rør i et rør, cirka en meter langt med hul i siden længst nede. Med plads til ni øldåser – eller sodavand for den sags skyld. Røret graves ned i jorden og så kan man trække det inderste rør op og tage de kolde øl fra bunden, hvor der er hul.

opfinder_7

Ølkøleren fik plads i Thomas’ baghave og der gik ikke længe før rygtet om den bredte sig.

»Det fandt naboerne hurtigt ud af, så det har været dyrt i øl, men skide hyggeligt,« griner Thomas, der stadig har prototypen i baghaven – med øl i.

»Alle synes jo, at den er sjov. Og da den 20. kammerat spurgte, om jeg ikke kunne bygge en til ham også, tænkte jeg: Nu må jeg altså have fat i Plastmo (plastrørsfabrikant, red),« fortæller Thomas.

På hylderne i Bilka

Som sagt så gjort. For et år siden kontaktede han Plastmo i Ringsted og fik en aftale i stand med deres marketingchef.

»Jeg byggede en ølkøler mere og tog den med til mødet. De var heldigvis vilde med den og så gik vi i gang,« siger Thomas.

Siden er det gået slag i slag. Designet er blevet finpudset og der er sket nogle få ændringer, men umiddelbart er der ikke den store forskel på prototypen hjemme i Thomas’ baghave og det endelige produkt, der for et par måneder siden blev fragtet fra fabrikken til butikkerne, der har taget velvilligt imod.

»Den er ude i Silvan, XL Byg og Bilka nu. Og så bliver den også solgt i forskellige byggemarkeder i Sverige, Norge og Finland, så det er bare helt vildt. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det ville gå så godt,« siger Thomas, der også håber på at ølkøleren kan komme i spil til årets Fars Dags-gave.

Har ansat tre ekstra

Selvom ølkøleren er blevet en stor succes, er det dog ikke noget Thomas Mygind Christensen bliver rig af:

»Det har været vigtigt for mig, at holde prisen nede, så alle kan være med. Derfor er provenuet minimalt. Men det er jo heller ikke derfor, jeg har gjort det. Jeg har tænkt ølkøleren som en sjov idé – noget jeg kunne tage med ud til mine egne kunder som en lille gave, og at det så er gået hen og blevet så stort, er jo bare fantastisk,« siger han.

Den vildeste oplevelse for Thomas Mygind Christensen har været at besøge fabrikken i Ringsted, hvor de sprøjter ølkølere ud i tusindvis.

»De har ni mand ansat til at lave min ølkøler. Ni mand! Det er helt vildt. De fortalte mig, at de havde måtte ansætte tre nye medarbejdere for at kunne følge med. Det er altså utroligt,« siger han og fortsætter:

»Tænk, så står de der og knokler på det, som jeg har gået og skruet og banket på hjemme i haven. Det er altså en vild oplevelse.«

»Jeg er jo godt klar over, at det ikke er kuren på kræft, men alligevel. Det er stort at opleve ens idé blive til virkelighed.«

Ole Opfinder i fritiden

Til hverdag driver Thomas Mygind Christensen sit eget reklame- og kommunikationsbureau, men derudover udgiver han også børnebøger og dyrker sit Ole Opfinder gen hjemme i Smørum.

»Når man er kreativ som jeg er der ikke så langt fra idé til handling. Hvis jeg får en idé, så gør jeg det bare,« siger han.

»For eksempel har jeg også fundet på denne her,« siger han og hopper op af stolen, for kort efter at vende tilbage med en slags rem med to store ringe i hver ende.

»Så står man lige til en koncert, nummeret slutter og man vil gerne klappe, men man har en fadøl i hånden,« forklarer Thomas og imiterer hvordan man forsøger at holde fadøllen med tænderne.

»Så har man denne her,« udbryder han glad og hænger remmen om nakken, samler de to ringe og vupti: en fadølsholder.

»Den har jeg forsøgt at få på markedet længe, det er ikke lykkedes endnu, men det skal nok komme,« siger han og fortæller at han også har en anden opfindelse på bedding.

»Men den kan jeg ikke fortælle dig om endnu. Den er hemmelig. Det kan godt gå hen og blive rigtig stort. Isterningposen om igen,« siger Thomas.

Fordi det er sjovt

Hans Ole Opfinder-gen har altid været der, og han har brugt det flittigt i sit reklamearbejde. Men ølkøleren er den første ’’rigtige’’ opfindelse, han har sat i produktion.

»Ja, og så bøgerne,« tilføjer han.

Han har skrevet en serie børnebøger om Oscar og Olivia. Foreløbig er tre udkommet og den fjerde er på vej. Han skriver og tegner selv bøgerne som er suppleret med en app med historierne i animeret form.

opfinder_8

»Alt hvad jeg laver – bøgerne, ølkøleren og så videre – laver jeg, fordi det er sjovt. Det er det, der driver mig. Og så længe det udspringer af det, så giver det mening for mig,« siger Thomas og tilføjer:

»Og hvis jeg så får råd til en ekstra flaske rødvin sidst på året, så er det fint. Men det er ikke derfor, jeg gør det.«

Testkøler på Langeland

Thomas Mygind Christensen har endnu til gode at ’’opdage’’ sin ølkøler hjemme hos andre, der har købt den.

»Naboerne vil stadig hellere komme herind og drikke mine øl,« griner han.

Men han har selv lavet et lille forsøg på Langeland, som han glæder sig til at evaluere inden længe.

»Hos svigerfamilien på Langeland har jeg gravet en ølkøler ned ved siden af en offentlig bænk nede ved stranden. Der kommer mange tyskere, så jeg har skrevet en lille besked på både dansk, tysk og engelsk, hvor der står, at man er velkommen til at tage en kold øl, men at man bare skal fylde i igen fra toppen,« fortæller Thomas og tilføjer ivrigt:

»Jeg glæder mig helt vildt til at komme derover igen og se, hvordan det står til med den.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *