På ølejr i solens rige
spejdere_3-copy.jpg
Spejderne rejser til Japan 20. juli. Foto: Flemming Schiller
Spejderlejr Syv KFUM-spejdere fra Østerhøj-Måløv gruppe skal med på dette års store verdensjamboree i Japan.

Det bliver uden tvivl en oplevelse af de helt store, når fire unge spejdere og tre ledere fra KFUMs gruppe i Østerhøj-Måløv til sommer smider rygsækkene på bagagebåndet og sætter sig til rette i flyveren med kurs mod Japan, hvor de skal deltage i den store spejderlejr ’World Scout Jamboree’ sammen med tusindvis af andre spejdere fra hele verden.

Verdensjamboree afholdes hvert fjerde år i et nyt land hver gang – og i år er den ekstra spændende for de danske deltagere, fordi den foregår på den anden side af kloden i Japan. I 2011 var det i Sverige, og selvom det også var tophyggeligt, er det alligevel lidt mere eksotisk at komme til Japan.

Af samme årsag har den danske delegation besluttet at udvide turen til også at omfatte en rundrejse i Japan, så de først bruger to uger på at se ’solens rige’ og dernæst de planlagte otte dage på spejderlejr.

De rejser af sted den 20. juli og kommer først hjem igen den 10. august.

Kun én chance

World Scout Jamboree er for unge spejdere i alderen 14-17 år, og med afholdelse hvert fjerde år, er det en ’once in a lifetime’ oplevelse for de fleste. – med mindre man fortsætter som spejderleder og på den måde kan komme med igen.

»Det er kun én gang man får chancen, så det er bare med at gribe den,« siger Emil, der er en af de fire unge, som har fået plads på lejren.

»Og så er det helt ovre i Japan. Det er altså lidt federe end Sverige’« griner han og suppleres af Rasmus, der også skal med:

»Jeg var på besøg en enkelt dag i Sverige. Min mor er med til at planlægge lejren, og jeg synes bare at det lød rigtig fedt.«

Så begge drenge er med på holdet og allerede i fuld gang med at skrabe penge sammen til den store tur.

En dyr omgang

»Rejsen til Japan kommer til at lande på omkring 28.000 kroner per mand, så det er en dyr omgang,« fortæller tropleder Kristin Espedal, der også selv skal med.

Heldigvis har gruppen en god portion penge sparet sammen allerede, og så barsler de med en ’fundraising-hike’ i sidste weekend i maj, hvor de vil få lokale erhvervsdrivende til at give en skilling per gået kilometer.

Spejderne regner med at gå i hvert fald 50 kilometer på det døgn, hiken kommer til at vare, og håber så bare at skaffe nok sponsorer til, at det kan give en god pose penge til Japanturen.

»Hvis nogen har lyst til at støtte os, må de meget gerne kontakte mig,« siger Kirstin Espedal, der kan fanges på 61 84 96 93.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *