Nyt elitehold i dansk damebasket
Basketkvinder-copy.jpg
Den nye elitesatsning fra basketballklubberne BMS, Falcon og Værløse skal skabe et nyt københavnsk damehold, der kan komme til tops i dameligaen. Foto: Foto: Laila Dokkedal
Basketball Klubberne BMS, Falcon og Værløse har besluttet at etablere et elitesamarbejde på damesiden.

Og deres vision er at skabe et nyt københavnsk damehold med styrke og organisation til at kunne gøre sig gældende i den øverste del af dameligaen allerede i den kommende 2015-2016 sæson.

Det bliver portugisiske Eugenio Rodrigues, der som headcoach kommer til at stå i spidsen for det store projekt.

»Det er et meget spændende projekt, bygget om tre traditionsrige klubber i københavnsområdet. Rent sportsligt ser jeg frem til en spændende sæson, hvor vores hold vil være bygget op om både erfarne spillere og nye talenter. Jeg tror, vi vil kunne give nogle af de andre hold i ligaen en overraskelse,« siger Eugenio Rodrigues.

Efter to år i Danmark, heraf det ene som headcoach for Falcon-BMS og det andet som headcoach for Værløse, er Eugenio Rodrigues allerede et kendt og respekteret trænernavn i dansk damebasketball. Euginio er uddannet i det portugisiske træner system på det højeste niveau og er træner for U20 damelandsholdet i Portugal.

Holdet vil bestå af spillere fra de tre klubbers U19, 1.divisions og dameligahold. Men klubberne er naturligvis åbne for muligheden for yderligere tilgang, ligesom ansættelsen af en eller flere udenlandske spillere overvejes.

Det er et eliteprojekt, klubberne sætter i gang. Men klubberne er samtidig bevidste om, at ethvert elitehold står på skuldrene af et effektivt udviklingsarbejde for klubbernes øvrige talenter. Det bliver derfor en af de væsentligste opgaver for det kommende trænerteam at stå i spidsen for et projekt, der både kan opfylde klubbernes resultat-ambitioner, og samtidigt sikre udviklingen af damespillerne i hele bruttotruppen, skriver de i en pressemeddelelse til avisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *