Nu kommer vagterne
Parkering_Energivej-copy.jpg
På grund af vanskelige trafikforhold på Energivej og Tempovej, har man netop indført parkeringsforbud i den ene side af vejen. Med parkeringskontrol bliver det nu også muligt at få bilister til at respektere restriktionerne. Foto: Arkivfoto
PArkering P-vagt-ordning fra 1. juni skal gøre op med parkeringsanarkiet i Ballerup Kommune

For de bilister, der i Ballerup Kommune gerne ulovligt snupper en ledig handicap-parkeringsplads, smider bilen foran en indkørsel eller parkerer hele dagen på steder med 30 minutters begrænsning, er festen nu forbi. Den er i hvert fald ikke længere gratis, for fra 1. juni har Ballerup Kommune for første gang i fem år regulær kontrol af parkeringsarealerne.

Opgaven med parkeringskontrol har ellers ligget hos politiet, men siden 2010, hvor det regionale parkeringskorps blev nedlagt, har det været en del af politiets øvrige opgaver, som logisk nok ikke har haft højeste prioritet. Det ses også i et drastisk fald i antallet af udskrevne parkeringsafgifter i politikredsens 11 kommuner fra cirka 7.000 til cirka 1.200 årligt uden parkeringskorps.

Det skyldes ikke, at bilisterne i Ballerup Kommune er blevet bedre til at overholde parkeringsrestriktionerne. Tværtimod har kommunen oplevet et stigende antal henvendelser om ulovlig parkering mange steder – blandt andet i dele af Egebjerg.

10 timer om ugen

Derfor vedtog Kommunalbestyrelsen i marts at indgå i et samarbejde med Aalborg Kommunes Parkeringskontrol Nord, om kontrol i foreløbig 10 timer ugentlig i Ballerup Kommune.

Valget faldt på Parkeringskontrol Nord, da de har mange års erfaring på området og allerede varetager opgaven for en lang række kommuner i landet. Ballerup bliver den syvende sjællandske kommune, der indgår samarbejde med Parkering Nord.

Aftalen om samarbejde om parkeringskontrol har derefter afventet politiets godkendelse, og den er nu på plads:

»Københavns Vestegns politikreds dækker 11 tætbefolkede kommuner. Herfra hilser vi det meget velkommen, at Ballerup Kommune selv varetager parkeringskontrollen,« skriver politikommissær Erik Radmer Jensen i sin udtalelse.

Stadig gratis at parkere

Det vil fortsat være gratis at benytte Ballerup Kommunes cirka 16.000 parkeringspladser, så længe man overholder reglerne for det pågældende område.

Gør man ikke det, kan man risikere at modtage en parkeringsafgift på 510 kroner, et beløb fastsat af Folketinget. I grelle tilfælde kan man pålægges en afgift på det dobbelte, 1.020 kroner, for eksempel hvis man ulovligt har parkeret på en handicapplads.

Ballerup Kommune spinder ikke guld på ordningen. Af de 510 kroner går 255 kroner til staten, 247 kroner går til Parkeringskontrol Nord, der lønner medarbejdere, varetager inddrivelser af ikke-betalte afgifter med mere. De resterende otte kroner skal dække de administrative omkostninger, Ballerup Kommune har i forbindelse med ordningen.

14 dage uden afgifter

Når Parkeringskontrol Nord begynder kontrollen af Ballerup Kommunes parkeringsarealer fra 1. juni, er det i første omgang uden at udskrive afgifter. De første 14 dage vil man i stedet sætte information i forruden på ulovligt parkerede biler for at give bilisterne tid til at vænne sig til de nye, mere ordnede forhold.

Parkeringskontrollen udføres over hele kommunen på skiftende tider af døgnet, fordelt jævn over alle ugens dage hele året, men der kan, oplyser kommunen, periodevis være fokusområder med mere kontrol, hvor man konstaterer større parkeringsudfordringer.

Aftalen med Parkeringskontrol Nord er foreløbig indgået for en periode på et år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *