Naturvidenskabelige talenter blev hædret
Borupgaard-sciencetalenter-1-copy.jpg
De fire sciencetalenter fra Borupgaard Gymnasium: Anton Palm Folkmann (3.x), Mikkel Thor Schuster Olsen (3u), Oliver Birk Savery (3w), Nicolai Hammer Ramsby (3y). Foto: Privatfoto
diplomer Fire elever fra Borupgaard Gymnasium har netop afsluttet et toårigt naturvidenskabelige talentprojekt.

Lørdag den 25. april var en festdag på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø. Det var dagen hvor årets naturvidenskabelige talenter sprang ud – blandt disse 45 talenter var fire seje Borupgaard-elever: Anton Palm Folkmann (3.x), Mikkel Thor Schuster Olsen (3u), Oliver Birk Savery (3w), Nicolai Hammer Ramsby (3y).

De fire har genneført et toårigt forløb ’Science Talent College’ hos Sciencetalenter i videnscentret i Sorø, hvor de gennem otte camps af tre-fire dages varighed, stifter bekendtskab med naturvidenskabens mange sider.

Borupgaard-sciencetalenter-(3)-copy

Eleverne møder både universiteter og private virksomheder, får tilknyttet en mentor og er på en uges udlandsophold gennem forløbet. Udlandsopholdet var enten på JET i England som arbejde med fusion og energiproduktion eller på Bayer i Tyskland.

Højt niveau

»Der arbejdes med naturvidenskab på et højt niveau og der kræves rigtig meget af talenterne gennem forløbet for eksempel afsluttes hver camp med at eleverne skal lave en grundig opgave som skal godkendes,« fortæller talentkoordinator på Borupgaard Gymnasium, Peter Sjøholm.

Forløbet blev afsluttet med at eleverne har lavet en projektopgave som de forsvarede med ekstern censur. Eleverne har fået en afsluttende karakter samt et udførligt CV med udtalelser på både dansk og engelsk.

Borupgaard-sciencetalenter-(2)-copy

De fire Borupgaard-elever fik overrakt deres diplomer af rektor ved Syddansk Universitet Henrik Dam forrige lørdag, hvor der også var musik og champagne ved den festlige afslutning i Sorø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *