Museet klar med ny udstilling
Ballerup-Museum-Knudsminde-copy.jpg
Luftfoto af Knudsminde hvor storfyrstinde Olga boede med sin familie. Foto: Ballerup Museum
indvielse Mød de mange spændende personer, der gennem tiden er flyttet til Ballerup i museets nye udstilling ’Vejen til Ballerup’, som åbner på fredag.

Fredag den 8. maj klokken 15-17 indvier Ballerup Museum den nye udstilling ’Vejen til Ballerup’ om storfyrstinde Olga og de andre immigranter, der er flyttet til Ballerup gennem tiden.

Miasser Hawwa, der er projektleder i Bydelsmødrene i Ballerup, og hvis historie er med i udstillingen, klipper den røde snor til udstillingen, hvorefter museet byder på russisk folkemusik, smagsprøver fra forskellige lande og naturligvis et første kig på den nye udstilling.

Olga i fokus

’Vejen til Ballerup’ fortæller historien om den russiske prinsesse Olga Alexandrovna, der flygtede fra i Rusland i 1917 og som senere bosatte sig i Ballerup. Olga var datter af zarina Dagmar (dansk født prinsesse) og zar Alexander den 3. Hun boede med sin mand og to sønner i Ballerup fra 1930-48, hvor de drev landbruget Knudsminde.

Olga malede gennem hele livet, og en stor del af særsamlingen består af hendes malerier. En del af malerierne vises som en del af et stuemiljø i den nye udstilling.

Breder historien ud

»Udstillingen breder historien om Olga og de russiske immigranter ud i forhold til almene og aktuelle temaer – for eksempel indgår begreber som identitet, integration, kultur, samfundsændringer, at rejse mod det ukendte og personlige valg som en del af fortællingen udstillingen,« fortæller museumsleder Mette Jensen og fortsætter:

»Samtidig sætter udstillingen fokus på den lokale identitet – hvad vil det sige, at være Ballerupborger? Som et spor gennem udstillingen er indarbejdet personlige fortællinger fra og om mennesker, der er flyttet til Ballerup Kommune gennem tiden.«

Man kan for eksempel møde Musse, der kom til Danmark som flygtning fra Somalia i 1970. I Danmark blev Musse gift, og flyttede til Ballerup med sin familie, hvor han var formand for Integrationsrådet i 10 år.

Man kan også stifte bekendtskab med nogle af de svenske immigrantarbejdere, der arbejdede i Ballerupområdet i slutningen af 1800-tallet.

Det er som altid gratis og fra maj er åbningstiden udvidet, så man kan gå på museet både lørdag og søndag fra klokken 11 til 15.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *