Mens vi venter på akademiet
barcamøde-271.jpg
Der var store planer og store smil på pressemødet om FCBescola. Men siden er der blevet noget mere stille omkring projektet. Alle venter i åndeløs spænding på en udvikling. Foto: Flemming Schiller
FCBescola Der er stadig ingen der ved, om det stort anlagte Barcelona-fodboldakademi kommer eller ej. Nu vil DBU rykke for svar.

For snart et par måneder siden var Unicef-bygningen rammen om det stort anlagt pressemøde, hvor det blev proklameret, at nu skal Ballerup huse et nyt FC Barcelona fodboldakademi. Men siden gik det skævt, DBU kunne ikke acceptere måden, som akademiet skulle fungere på og ’forbød’ akademiet på dansk grund. Siden har Barcelona holdt møde med DBU og UEFA, mens både Ballerup Kommune og de lokale klubber, der i sin tid var initiativtagere til akademiet, har siddet på sidelinien og ventet på et resultat.

I begyndelsen af maj var der auditions for de unge håbefulde børn, der gerne ville prøve sig af på det nye akademi, men ellers har der været lukket helt ned. Ingen vil sige noget om akademiet, om mødet mellem parterne eller om fremtiden. Selv den store audition i Ballerup Idrætspark var mørkelagt og det var ikke muligt for pressen at komme tæt på.

På Ballerup Bladet er vi også spændte på udviklingen, så vi spurgte ungdomsformanden for BSF, Thomas Rhymer, der har været en af drivkræfterne bag akademiplanerne, om han kunne løfte sløret.

DBU vil rykke

»Jeg ved intet om sagen lige nu. Vi afventer det møde mellem parterne som er i gang, og så tager vi den derfra. Men vi kan intet sige på nuværende tidspunkt, desværre,« siger Thomas Rhymer.

En af parterne i ’konflikten’ er DBU, der jo vendte tommelen ned i forbindelse med etableringen af akademiet. Men her er man heller ikke særlig meddelsom.

»Der foregår jo forhandlinger med blandt andet UEFA og Barcelona. Men vi har intet hørt på det seneste. Faktisk er vi også interesserede i at vide, om der er nogen udvikling, så vores plan er at rykke for en form for svar eller status meget snart. Det synes jeg, vi skylder alle, især deltagerne til de auditions, der er foregået,« siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.

Så indtil videre er der altså ingen afklaring på den stadigt mere mystiske sag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *