Jeg savner Madam Skrald
Debat Som nytilflytter fra Herlev til Ballerup Kommune er der mange positive ting, Men jeg har jeg i den grad savnet min ’Madam Skrald’.

I både Herlev og Gladsaxe Kommune (sidstnævnte er hvor jeg arbejder) har villaer/rækkehuse/parcelhuse mv. en 270 liters skraldespand, der er 4-rumsdelt. Et rum til papir, glas, metal og plastik. Skraldebøtten tømmes én gang månedligt, af Hr. Skrald – en specialbygget skraldevogn med fire rum. Det er nemt og ordningen virker.

I Ballerup kan jeg selvfølgelig stadig affaldssortere, men nu skal jeg have fire klare poser med differentieret indhold stående til jeg har tid til, at køre på genbrugsstationen eller slæbe frem til storskraldsafhentning.

Øv, det var bare nemmere i Herlev og hver gang jeg lægger lidt plastik i dagrenovationsbeholderen har jeg dårlig samvittighed. Er der en lignende ordning på vej?

3 kommentarer om “Jeg savner Madam Skrald”

 1. Hanne Westh siger:

  I Skovlunde er vi så heldige at have en projektperiode tilsvarende Madam Skrald i vores område. Jeg kan godt forstå at du savner ordningen, for det fungerer bare SÅ godt. Jeg mener at man efter vores projektperiode /evakuering i Ballerup Kommune vil tage stilling til om ordningen skal ud over hele kommunen. Det håber jeg bliver konklusionen 😊
  VH
  Hanne Westh

 2. Hanne Westh siger:

  Evaluering…..

 3. Niels Dybdahl siger:

  Ja vi har en ordning i en del af Skovlunde på forsøgsbasis. Vi har 5 beholdere, de fleste med hver to rum til:
  – Madaffald
  – Plastik (dog ikke polystyren, polyvinylklorid og polyurethan tror jeg nok)
  – Papir
  – Metal (dog ikke alufolie)
  – Glas (dog ikke krystalglas)
  – Haveaffald
  – Batterier og sparepærer
  – Andet miljøaffald
  – Restaffald
  Derudover skal vi sortere følgende fra som vi ikke har beholdere til:
  – Pap
  – Genbrugstøj
  – Medicinemballage
  – Krystalglas
  – Pantflasker
  – Store ting
  Det kræver altså en del kemividen at sortere korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *