Ja til udvikling – nej til indsnævring
Debat Der er ingen tvivl om, at noget skal gøres ved Skovlunde Midt eller nærmere området i og omkring Skovlunde Centret. Ingen tvivl! Spørgsmålet er bare hvad der skal gøres og hvad målet er.

For der er ingen tvivl om, at der i den fremlagte plan er mange gode og rigtig løsninger. Først og fremmest, at man gør op med, at området kan bære et traditionelt center med et bredt udvalg af butikker. Det kan det ikke.

Det som det derimod kan bære er dagligvarebutikker, en bager, fastfood og så videre. Og endnu mere vigtigt er det, at man får koblet det sammen med boliger. Ikke flere almene, men derimod private. Det er der perspektiv i for private investorer.

Det er godt, rigtig godt. Særligt det, at man ønsker tidsvarende og moderne ældreboliger. Dem mangler vi i høj grad i vores kommune. Denne del af planerne kan jeg sagtens følge og er helt enige i.

Når det så kommer til indsnævringen af Ballerup Boulevard, så står jeg derimod af. Det billede som planen viser, er en idyllisk allé. Smuk? Ja. Gennemtænkt? Nej! Træer og bænke helt ude ved vejbanen, så der ikke er plads til udrykningskøretøjer? Eller hvad nu hvis uheldet er ude og to biler kører sammen eller en anden går i stå i spidsbelastnings-
perioderne? Hvad gør man så? Der er ikke lavet plads til at bilerne kan skubbes til side og så videre og så videre.

Altså en plan som bygger på drømme mere end hvad der er muligt i den virkelig verden.

Noget andet er det forureningsmæssige perspektiv. Kødannelserne om morgenen og eftermiddag bliver væsentlig forøget, og alle ved at stop and go kørsel ingenlunde er der hvor bilerne bruger mindst brændstof. Dette er slet ikke tænkt ind i planen.

Og hvad så med den forventede sivetrafik som vil ramme resten af Skovlunde? Hvad med pendlerne? Hvad med virksomhederne? Masser af problematikker, som indsnævringen vil give.

Så hvorfor ikke vente med den indsnævring? Hvorfor ikke se hvad den nye etape af Frederikssundmotorvejen vil betyde, inden man laver dette drastiske indgreb? Synes man skal slå koldt vand i blodet og fokuserer på omdannelsen af Skovlunde Centret.

For på mig virker indsnævringen som et forsøg på at gøre noget, bare for at gøre det. For skulle det reelt batte noget, så ville en nedsænkning af Ballerup Boulevard være det eneste der rigtigt ville batte. Det er dog helt vildt dyrt, og derfor ser vi nu denne ”billigere” men meget mere ugennemtænkte indsnævring. Det vil Det Konservative Folkeparti ikke være med til, men derimod er vi mere end villige til at få udviklet Skovlunde Centret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *