Hvad siger Ballerup til skifergas?
Debat Vidste du, at Ballerup Kommune ligger inden for fransk Total og statsejede Nordsøfondens licensområde »Nordsjælland« for efterforskning og udvinding af skifergas?

Det franske olieselskab Total har planer om i dette licensområde ikke kun at efterforske, men også udvinde skifergas fra hundredvis – i værste fald tusindvis – af boringer ved hjælp af fracking. Ved fracking pumpes under højt tryk store mængder vand med kemikalier og sand flere kilometer ned og vandret ind i skiferlagene for at frigøre skifergas.

Hver boring kræver 10-20 millioner liter vand tilsat 50-70 tons kemikalier. 20-50 procent af det nedpumpede kemikalieforurenede frack-vand kommer op igen med rester af skiferlagets indhold af radioaktive stoffer, tungmetaller og svovlforbindelser med alvorlig risiko for forurening af vores grundvand og overfladevand.

Skal vi i Danmark spille hasard med vores grund-og drikkevand for at indvinde et fossilt brændsel, som grundet metan-udslip ved produktionen kan være lige så klimabelastende som kul, som vi ikke selvforsyningsmæssigt har brug for og som undergraver Danmarks klimapolitiske troværdighed?

Indtil nu har fire sjællandske byråd – i Allerød, Roskilde, Helsingør og Furesø Kommune – vedtaget at sige nej til efterforskning og udvinding af skifergas.

Furesø Byråd opfordrer andre sjællandske kommuner om at være medunderskrivere på et appelbrev til miljøminister Kirsten Brosbøl.

Hvad mener byrådspolitikerne i Ballerup Kommune – og hvad mener du?

1 kommentar om “Hvad siger Ballerup til skifergas?”

  1. Helle Tiedemann siger:

    Så kan det vel glæde at Ballerup har taget stilling og skrevet brev til miljøministeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *