Europas unge til debat i Bruxelles
ras.jpg
- Tanken om at jeg kunne være med til at komme med ideer til EU, syntes jeg var spændende, lyder det fra Rasmus Rejnholdt. Foto: Privatfoto
Ungdom Rasmus Rejnholdt fra Ballerup var blandt tre danske skoleelever på EU-konference for unge i Bruxelles.

I sidste uge deltog Rasmus Rejnholdt fra Ballerup i en stort anlagt konference ’Your Europe, Your Say’ i Bruxelles sammen med to efterskolekammerater og deres lærer. Rasmus er til daglig elev på Hårslev Efterskole, der som den eneste i Danmark var udtaget til at deltage i konferencen sammen med deltagere fra de øvrige EU-lande.

Det er Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EUØS), som er et rådgivende organ under EU, der hvert år gennem syv år har arrangeret konferencen ’Your Europe, Your Say’.
Her mødes elever og lærere fra udvalgte skoler for at diskutere forskellige problemstillinger og dilemmaer i Europa. For eksempel har de debatteret: Hvordan kan vi hjælpe unge mennesker til at finde et job? Hvordan kan man starte sit eget firma? Hvilke opgaver skal EU løse sammen med unge?

Unge skal engagere sig

Rasmus og de to andre elever fra Hårslev Efterskole havde hjemmefra valgt at lave et oplæg om ungdommens rolle i fremtidens Europa. De tre elever er meget optagede af, at man også som ung tager stilling til EU’s rolle og forholder sig til, hvordan unge mennesker kan være med til at forme fremtidens Europa.

Rasmus-i-Buxelles-(4)-copy

»Hvis man deltager og engagerer sig, har man større sandsynlighed for at præge Europa, i den retning man gerne vil. Det er de unge i Europa, der lidt symbolisere fremtiden, og det er de nuværende EU-politikere og -ledere, som vi skal påvirke og hvis jobs vi unge engang skal overtage,« siger Rasmus Rejnholdt.

En stor oplevelse

Rasmus Rejnholdt har altid været meget optaget af, hvad der rører sig ude i verden. Så han var glad for at være blandt de tre udvalgte danske elever til konferencen.

»Jeg har altid interesseret mig meget for samfundsfag og tanken om at jeg kunne være med til at komme med ideer til EU, syntes jeg var spændende. Og så elsker jeg også at tale engelsk, fortæller Rasmus Rejnholdt.

Rasmus-i-Buxelles-(3)-copy

Det var en stor oplevelse for ham at komme til Bruxelles og se den berømte Berlaymont-bygning, hvor Europa-Kommissionen har sit hovedsæde. Og han er ikke tvivl om, hvad det allerbedste ved turen var:

»Det var at mødes og snakke med unge fra så mange andre lande, og lærer dem og deres lande lidt at kende. Og så var det rigtig interessant at opleve hvordan en EU-institution virker, selvom det kun var en lille smule, vi fik indblik i,« siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *