DM-bronze til lokal klatrer
klatr.jpg
Rasmus Emil Skousen fra klatreklubben PLØKS i Skovlunde var tæt på guldet, men endte med bronze ved DM i bouldering. Foto: PLØKS
Klatring Lørdag den 8. maj blev der afholdt Junior DM i bouldering i Sønderborg.

Bouldering er klatring uden sikring, da det foregår under fire meters højde. Når man konkurrerer i bouldering klatres 8-10 forskellige ruter over et par timer. Den klatrer, der bruger færreste forsøg til at nå toppen vinder.

Cirka 60 klartrere fra hele landet deltog, drenge og piger, i tre kategorier. I kategorien »Youth B« drenge deltog 22 drenge i alderen 13-14 år.

Efter den indledende klatring, kom de første seks drenge videre til finalen – her i blandt Rasmus Emil Skousen fra klatreklubben PLØKS i Skovlunde.

I finalen var der tre nye og sværere klatreruter. Finalisterne havde maximalt fire minutter til at prøve at nå toppen, som skal markeres med begge hænder i tre sekunder.

Rasmus Emil fra PLØKS i Skovlunde kom godt fra start og lå nummer to inden sidste rute. Dette var en svær rute, som Rasmus Emil nåede toppen på i første forsøg, desværre markerede han topgrebet i blot to sekunder og nåede aldrig toppen i de efterfølgende forsøg.

Hvis Rasmus Emil havde holdt topgrebet i bare et sekund længere havde han vundet DM guld, men i stedet endte han på en flot tredjeplads.

Klatring er en sport for hele familien – læs mere på www.ploeks.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *