Da skolelever blev forsikringshajer
Topdanmark.jpg
En af kunderne var ’Hr. Snob’ og insisterede på at blive tiltalt ’De’. Det voldte en del af 7. klasses eleverne visse problemer at bruge en så gammeldags tiltaleform. Foto: privatfoto
adoption 7. C fra Egebjergskolen fik testet sig selv som forsikringsselskab.

Hvad er forsikring egentlig for noget og hvordan vurderer de risiko, kunderne og indtjeningen på dem?

Det er en del af de spørgsmål, som 7. C fra Egebjergskolen igennem året har arbejdet med som adoptionsklasse for forsikringsselskabet Topdanmark. Klassen har i et helt skoleår brugt en del dansk- og matematiktimer på at blive klogere på den del af erhvervslivet, som mange har fordomme om.

Igennem året har eleverne arbejdet på de fire selskaber ’DK-forsikring’, ’Din Forsikring’, ’PST’ og ’Dukur’, hvor de også har lært om, hvordan man opretter et selskab, om økonomien i det og hvordan man beregner forsikringer. De fire selskaber er naturligvis fiktive og kun oprettet til lejligheden, men har givet eleverne et indblik i forsikringsverdenen.

Mange kundetyper

I den forgangne uge var klassen så til en afsluttende ’eksamen’ hvor de på Ballerup Rådhus dystede med hinanden i at kapre kunder og ikke mindst at genkende kundetyper og beregne risikoen på dem.

På kun ti minutter skulle de bliver klogere på Hr. Snob, Enlig Mor, Brian, Den smarte og en række andre typer og give dem et tilbud eller afvise dem. Der blev spurgt flittigt ind til den enlige mors alkoholforbrug, den smarte sælgers interesse for faldskærmsspring og den 23-årige kvindes mange skader. Der blev regnet på, hvor værdifuld eller risikabel, kunden kunne være og hvordan man gav den bedst mulige dækning.

Nu skal dommerne vurdere, hvilket af de fire elevselskaber, der var bedst og det afsluttende rollespil afslutter klassens første år som adoptionsklasse, men ordningen fortsætter til eleverne forlader folkeskolen.

Adoptionsordningen begyndte i 2000 og målet er, at bygge bro mellem skole, uddannelse og erhvervsliv og give parterne bedre kendskab til hinanden. Samarbejdet mellem Topdanmark og Egebjergskolen er en af i alt fem adoptionsordninger i Ballerup Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *