Carl er klar til olympiaden
carl9-copy.jpg
Carl Dybdahl i kamp bag skærmen ved den baltiske olympiade i informatik i sidste uge. Nu er han videre til den internationale olympiade til sommer. Foto: privatfoto
nørd Lokal programmør er gået videre til den Internationale Olympiade i Informatik.

18-årige Carl Dybdah fra Ballerup var for tredje gang med i Baltiske Olympiade i Informatik (BOI) i Polen i sidste uge – og han klarede for andet år i træk at opnå udtagelse til den Internationale Olympiade i Informatik (IOI), som afholdes i Kasakhstan til sommer.

Selv om han ikke nåede topplacering i Polen, har han klaret sig bedre denne gang end de to forrige gange, han deltog. Og det er de små glæder, der tæller:

»Jeg slog halvdelen af det svenske hold,« siger han med et stort grin.

Far er stået af

Som programmør er Carl 100 procent autodidakt, han begyndte som otte-årig med at læse en bog om java-script. Hans mor fortæller, at han ikke forstod 95 procent af den, hvilket Carl med et smil retter til 98 procent.

Der er dog efterhånden kommet så meget forståelse med, at Carl har sin egen engelsksprogede blog om programmering, som er så meget rettet mod de ’’ægte nørder’’, at selv hans far, som har over 35 års erfaring i programmering, er stået af.

Der er fordele ved at have kastet sig over programmering på det niveau: Carl har et par år arbejdet som professionel programmør i sin fritid hos det lokale firma Sophion, hvor han arbejder på linje med erfarne ingeniører, med at udvikle software til et apparat til testning af medicin.

Når Carl ikke programmerer rejser han gerne landet rundt for at spille rollespillet Varulv med sine venner – selv om man er nørd, behøver man jo ikke sidde foran skærmen hele tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *