Borgmester håber stadig på Barca-akademi
barcamøde-271.jpg
Så glade var de ved det stort anlagte pressemøde for en måneds tid siden. Nu er der overhængende risiko for, at DBU stopper fodboldakademi-planerne. Foto: Foto: Flemming Schiller.
Akademi Det blev noget af en nedtur for Ballerup, da DBU modsatte sig det planlagte Barcelona fodboldakademi. Men borgmester Jesper Würtzen håber stadig på en løsning i den spegede sag.

Højt at flyve, dybt at falde. Sådan lyder et gammelt ordsprog og noget af en kliche. Men det blev faktisk realiteten for Ballerup Kommune i den forgangne uge, da Dansk Boldspil Union satte stopklodsen foran akademitoget og forbød det nye FC Barcelona fodboldakademi på Ballerupsk grund.

Argumentet var, i følge DBU, at man ikke ville tillade, at børn ned til seksårs alderen skulle trænes og vejes på professionelle vilkår og at man i Danmark har en tradition for at leg og læring skal følges bedre ad.

Nogen jublede og mente, at DBU var tro mod sine principper og de danske værdier. Andre skumlede og snakkede om endnu et dansk knæfald for middelmådighed og leverpostejsmentalitet.

Blandt dem der ikke jublede var Barcelona og Ballerup Kommune samt de lokale klubber i Ballerup, der havde set frem til akademiet og havde skabt kontakten.

Ærgerlig borgmester

På borgmesterkontoret sidder Jesper Würtzen (A) og han ærgrer sig gevaldigt over udviklingen.

For få uger siden var han den stolte bannerfører for Ballerups brand og den samlede verdenspresse kunne se ham sammen med den spanske storklubs delegation og fodboldikonet Allan Simonsen. Nu sidder han tilbage med – måske ingenting.

Hvordan har du det med, at DBU har vendt tommelfingeren ned for akademiet?

»Jeg synes det er rigtig ærgerligt for Ballerup Kommune og især for vores lokale klubber, som havde set frem til det. Jeg har også fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra borgere og idrætsfolk, som glædede sig til projektet, så det er rigtig ærgerligt,« siger Jesper Würtzen.

Er det ikke pinligt, at du, sammen med Barcelona, først fortæller verdenspressen om dette og nu sidder tilbage med en flad fornemmelse?

»Det kan man sige, men vi har i virkeligheden bare efterlevet de lokale klubbers ønske om at få et akademi. Vi synes som kommune, at det var en god ide, og derfor var vi med på projektet.

Men nu er der så kommet nogle ting ind over, som vi ikke havde regnet med«.
Burde I ikke som kommune ikke have undersøgt sagen og juraen, inden I gik med i projektet, så man ikke løber ind i den slags?

»Vi har naturligvis jurister med inde over i mange sammenhænge. Men det her er meget specifik fodboldjura, og der er vi ikke klædt så godt på. Det er vores lokale klubber, der er skarpe på det. Så det er nok dem, du skal spørge om det,« siger borgmesteren.

Forhandlinger i gang

Den seneste udvikling er, at DBU har accepteret et møde med repræsentanter for FC Barcelona, så de kan diskutere sagen igennem. Men hvad det ender med, er der ingen, der kan spå om endnu.

Vi I være med til at påvirke beslutningen overfor DBU?

»Det er ikke noget, vi kan gøre noget ved, Vi er ikke med i de forhandlinger, så nu må vi bare afvente. Men jeg håber da stadig, at de finder frem til en løsning«.
FC Barcelona har også fastholdt, at de vil fortsætte med at holde auditions for fodboldbørnene i den kommende weekend, selvom sagen nu er bremset.

Tror du på en audition om en uge og et fodboldakademi i Ballerup efter sommerferien?
»Jeg ved ikke, om DBU kan stoppe den audition, som Barcelona fastholder, at de vil afholde. Jeg tror, at den bliver afholdt. Jeg håber også, at der kommer et akademi, for vi tror på projektet og på, at det er godt for de lokale klubber og for Ballerup. Så jeg håber på, at der kommer et akademi, men nu må sagen gå sin gang og det er i sidste ende op til DBU og Barcelona at finde en løsning,« siger Jesper Würtzen.

Ballerup Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Thomas Bo Rhymer fra BSF, men han har ikke svaret på vores henvendelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *