Boldklub har efterlyst boldbane-hegn i 20 år
boldbaner_4.jpg
I mange år har Boldklubben Lundegården påpeget problemet med vildfarne bolde og boldspillere ved Skovvej. Men intet har hjulpet. Heller ikke små lave hegn. Foto: Flemming Schiller
farligt Det er ikke en ny sag, at der kan opstå farlige situationer ved Lundegårdens baner ved Skovvej. Fodboldklubben har efterlyst højt hegn i 20 år, uden held.

I de seneste uger har Ballerup Bladet beskrevet, hvordan der opstår farlige situationer på Skovvej, når vildfarne fodbolde og børn, der forsøger at fange bolden, kommer ud foran bilerne på den trafikerede Skovvej.

I 2012 blev der sat små hegn op ud til vejen efter en form for kompromis mellem Ballerup Kommune og Boldklubben Lundegården, der bruger fodboldbanerne. Men faktisk har boldklubben i omkring 20 år påtalt problemet overfor Ballerup Kommune, og hver gang har resultatet været – ingenting.

»Vi har fortalt Ballerup Kommune om det her problem og efterlyst et højt hegn omkring banerne i de 20 år, de har været i brug. Men det er blevet afvist gang på gang, fordi det er en del af den grønne kile og man kan ikke sætte høje hegn op. Vi har set en del eksempler på, at børn er kommet i farlige situationer, men selvom vi har klaget over det hver eneste gang, vi har haft møde med Ballerup Kommune, så er der intet sket. Så efterhånden har vi opgivet,« siger Dennis Laursen, formand for Lundegårdens FC.

Han undrer sig over et lignende problem på boldklubbens baner ved Jonstrupvej, hvor der lige ved siden af banen er ’fri adgang’ til noget, der ligner et hul, hvor der gemmer sig en sø på bunden. Også det problem er blevet påpeget gentagne gange, men atter uden reaktion. Ifølge formanden er det eneste der er sket, at buskadset er blevet fjernet, så man bedre kan se ’hullet.

Hvad skal der ske?

»Vi forstår det ikke. Vi har så mange gange fortalt om det. Vi kan godt undre os og spekulere på, hvad der skal ske, før kommunen gør noget,« siger Dennis Laursen.

Udvalgsformand Helle Tiedemann (A) fortalte i Ballerup Bladet, at det skal indskærpes overfor spillerne, at de ikke må spille på tværs, men skal spille langs med Skovvej. Den regel er i følge Dennis Laursen allerede indgroet i Lundegården-spillerne, men da banerne også bruges af andre, eksempelvis elever på Højagerskolen og til boldspil i fritiden, så er det svært at håndhæve. Desuden hjælper det ikke meget.

»Selvom der spilles på langs, så hjælper det ikke på vildfarne bolde. Heller ikke selvom de små hegn er sat op. Der skal nogle høje hegn op, ellers vil problemet ikke forsvinde,« siger Dennis Laursen.

Politikere på besøg

Han vil nu invitere borgmester Jesper Würtzen (A) og Kultur- og Fritidsudvalgsformand Tom Nielsen (A) på besøg i slutningen af denne uge, hvor de skal drøfte både denne sag og en generel følelse af, at de små boldklubber negligeres af Ballerup Kommune.

»Vi vokser i antal medlemmer og det betyder, at vi vokser ud af vores fysiske rammer. Blandt andet er presset på boldbanerne steget og det mærker vi jo også i denne sag. Det giver øget risiko. Men det handler også om, at der er nogle enkelte klubber, der får meget kommunal bevågenhed, mens resten ikke får det,« siger Dennis Laursen, som håber, at mødet kan give politikerne et indblik i klubbens kvaler med sikkerheden og at der skal handles, inden det er for sent.

2 kommentarer om “Boldklub har efterlyst boldbane-hegn i 20 år”

 1. Dennis Laursen siger:

  Kære Helle Tiedemann, og andre folkevalgte.

  Det er kommet mig for øre at man fra teknik og miljø blankt afviser at sætte et højt hegn op ved skovvej, hvordan er det lige at sikkerheden kommer først for vores medlemmer og borgere i kommunen som du ellers så pænt udtrykker det i dine udtalelser?

  Jeg som medlem af fodbold klubben BFCL ( Ballerup Fodbold Club Lundegården ) og formand kunne godt tænke mig at jer folkevalgte for en gangs skyld ville komme med et ÆRLIGT svar og ikke det sædvanlige politiske udenomssnak på følgende:
  Man tilbyder fodboldklubben et klubhus med kun 2 omklædningsrum, vi har pige hold, dame hold, børne hold, ungdoms hold og senior hold i alt ca 350 medlemmer vores klubhus er normeret til maks 100 medlemmer.
  vores baner er ødelagte og nedslidte og næsten umulige at spille på, der er huller i vores mål, på jonstrupvej ligger der er stor sø ca 10 meter fra banen hvor man i øvrigt har fjernet alt bevoksningen så der er fri adgang ned til hvilket er til stor fare for børn og unge når de sparker bolde derned hvilket er uundgåeligt, i den anden ende bliver bolde sparket ud på jonstrupvej hvilket også udgør stor fare.
  på skovvej står vi med et anlæg som skulle være forsøgt renoveret men med det resultat at det er værre end før man gik i gang og som har taget over et år, vi har intet hegn ud til vejen som du/i ved, og så har vi en bane ved skovmarkskolen som er totalt ødelagt.
  det skal lige nævnes at banen ved jonstrupvej og skovmarkskolen ligger 800 meter fra klubben i hver sin retning.
  Alle disse ting har vi påpeget for kommunen i flere år og vi har påpeget at det gør det næsten umuligt at holde på vores medlemmer med disse ringe vilkår, og det leder mig så til mit spørgsmål:
  Ønsker kommunen overhovedet at der skal ligge en fodboldklub der??? Ønsker kommunen virkelig at tilbud om aktiviteter skal sløjfes i disse områder??? man ved jo godt hvad der sker med de unge hvis de ikke har disse tilbud, så hænger de på gadehjørner og udøver hærværk osv osv.
  Hvis man fortsat ønsker at der skal være en fodboldklub i Lundegården så er det virkelig på tide at der sker noget i kan ikke blive ved med at se passivt til!!!

 2. Anne Ginnerup siger:

  Kære Helle Tiedemann
  Hvis du tjekker vores tidligere borgmesters politiske facebook-profil (går ud fra, at I er venner!) vil du finde et referat fra den 7. oktober 2009, hvor han, Tom Nielsen og mange flere fra Ballerup Kommune var på besøg I BFC Lundegården og se på både baneforhold, klublokaler m.v. Alternativt vil jeg rigtig gerne sende det til dig.

  Heraf fremgår det bl.a. at området ligger i den grønne kile, som betyder, at der fx ikke må opsættes hegn ud mod Skovvej. Baner er i de senere år også blevet drejet og flyttet på, så der kunne etableres et lille vandhul til padderne, så de ikke tørster, når de vandre fra det ene hul til det andet (tror i øvrigt aldrig jeg har set hverken vand eller padder i og omkring hullet). Det kan vi sagtens bruge penge på. Men at investere tid og penge i at finde en løsning, så fodboldglade børn, unge og voksne kan spille fodbold uden at være til fare for dem selv eller andre i trafikken – den del kan og vil politikkerne og Ballerup Rådhus åbenbart overhovedet ikke finde en fornuftig løsning på.

  Samtidig er det lidt sjovt, at golfklubben, som ligger ud til Klausdalsbrovej og i den selv samme kile, de må gerne have et kæmpe hegn ved deres baner, hvor de øver sig. Kan du mon forklare mig, hvad forskellen er?

  En ting er, at BFC Lundegården bruger banerne og spiller en masse fodbold, men banerne bruges også af Højagerskolen i idrætstimerne og frikvarterne, af fritids- og ungdomsklubben og endelig er der også de børn, som bruger banerne uden at der nødvendigvis er en voksen tilstede.

  Af referatet fremgår det også, at ”Ballerup Kommune undersøger muligheden for opsætning af hegn ved Jonstrupbanen og såfremt dette er tilladt, sørger herfor”. Jeg ved ikke om det er tilladt – men det kan du måske undersøge og oplyse mig om.

  I det samme referat står der, at banerne ”betragte som fælledbaner, og græsset bliver derfor slået, som en almindelig græsplæne i Ballerup Kommune”. Det er fuldstændig urimeligt, at banerne er i så dårlig stand. Jeg kan fortælle dig, at min søn er målmand og kommer hjem med kæmpe blå/sort mærker og blodansamlinger, når han har måtte kaste sig på den meget hårde belægning. Vi har nu investeret i særligt tøj, der forhåbentlig kan tage bare lidt af. Min ældre søn døjer stadig med ondt i rygge flere år efter et fald på banerne.

  Mange af de unge nærmeste ånder og lever for klubben – i stedet for at ´hænge ud på gadehjørner´. Men klubbens virke begrænses ikke bare af de manglende hegn, og dårlige fodboldbaner, men også af et alt, alt for lille klubhus, som på inden måde kan håndtere en klub med godt 350 medlemmer.

  Jeg ved at klubben og mange andre har forsøgt at ”råbe” kommune og jer politikkere op i rigtig mange år. Jeg vil opfordre til, at I denne gang ikke bare lytter til klubbens bestyrelse, spillere og pårørende – men rent faktisk handler.

  Når vi når kommunalvalget i 2017, så håber jeg, at dette problem med hegn, baner , klubhus osv. er løst for længe siden. Kan du mon love mig det, Helle?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *