Bleen sikrer nattesøvnen
bledamer.jpg
Medarbejderne Marianne og Lene har stået i spidsen for afprøvningen af sensorerne på Plejecenter Rosenhaven. Foto: privatfoto
Velfærdsteknologi Plejecentre Rosenhaven har med succes afprøvet nye bleer med sensorer til personer med inkontinens.

For personer med problemer med vandladning, især om natten, har en ny teknologi på Plejecenter Rosenhaven sikret god nattesøvn og bedre livskvalitet.

Det handler om en ble med indbyggede sensorer, der registrerer beboerens vandladning efterfølgende – og det giver plads til at personalet kan få viden om personens vandladningstidspunkter og mængder.

Det er brugbar viden i forhold til at sikre bedre nattesøvn for beboerne. Normalt tjekker personalet nemlig bleerne om natten, men det betyder forstyrrelser og afbrudt nattesøvn. Med de nye bleer, kan man undgå natteskift og forstyrret søvn.

Stort potentiale

Ble-målingerne sker over en periode på tre døgn og bliver til slut samlet i en rapport, der illustrerer, hvonår beboeren kunne have brug for hjælp til toiletbesøg og hvilken sugeevne der er behov for i bleen.

I Hjemmeplejen i Ballerup ser man et stort potentiale for at sikre bedre pleje for borgere med inkontinens.

»Med sensorerene får vi et redskab, som gør det muligt at afdække borgernes behov og skabe et overblik over, hvornår det kunne være hensigtsmæssigt at komme på besøg. Så kunne vi være på de rigtige steder på de rigtige tidspunkter,« siger Lene Juul Engel, inkontinenssygeplejerske i hjemmeplejen i Ballerup.

Næste skridt er nu at finde ud af, om sensorerene skal udbredes til relevante borgere i hele kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *