Bane-sikkerhed ved Skovvej kommer først
boldbaner_5.jpg
Der er ikke langt fra banen til vejen, og en lidt høj bold med fart på, og bolden er i flyv ud på Skovvej. Det skal der gøres noget ved. Foto: Flemming Schiller
Boldbaner Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Helle Tiedemann, vil sørge for bedre sikkerhed ved fodboldbanerne ved Højagerskolen.

Der skal nu sættes fokus på sikkerheden for børn, boldspillere og bilister ved Skovvej, hvor der opstår farlige situationer, når fodboldspillere skyder bolden over de små hegn og efterfølgende løber efter bolden ud på kørebanen.

I den forgangne uge skrev Ballerup Bladet om sagen, hvor en bilist påpegede, at han havde oplevet livsfarlige situationer, når ivrige børn løbe efter bolden uden tanke for, at der kommer mange biler på den nærliggende Skovvej.

Situationerne opstår, fordi der ikke er nogen effektiv afskærmning mellem boldbanerne og den trafikerede vej og samtidig stiller fodboldspillerne målene således, at der spilles på tværs af vejen og dermed forøges risikoen markant for, at bolden flyver over det meget lave hegn og ud på vejen.

Men der skal gøres noget ved sikkerheden. Det siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Helle Tiedemann (A). Hun har skrevet til forvaltningen og indskærpet, at det skal være sikkert at spille bold på banerne ved Højageskolen. Derfor er hun også åben overfor, at der kan stilles høje hegn op, selvom det tydeligvis ikke falder i Ballerup kommunes smag at stille så høje hegn op ved Skovvej.

Sikkerhed først

»At man har indgået sådan et kompromis og stillet de lave hegn op og ikke rigtig har villet tage stilling til høje hegn, handler nok om økonomi og æstetik. Men det er klart, at vi skal prioritere sikkerheden. Vi kan ikke have, at børn kommer til skade, når de spiler fodbold i Ballerup Kommune. Derfor har jeg skrevet til forvaltningen og indskærpet, at det skal være sikkert at spille bold på banerne ved Højagerskolen, hvad enten det er boldklubben eller skolen, der bruger banen. Det skal nu undersøges,« siger Helle Tiedemann.

Samtidig skal det nu indskærpes overfor brugerne, at der skal spilles bold på langs af vejen og ikke på tværs, så der er mindre risiko for farlige situationer.

»Vi har aftalt nogle regler for brug af banen, der blandt andet betyder, at der skal spilles på langs af vejen. De skal overholdes, så brugerne kan selv være med til at mindske risikoen. Det er vigtigt, at de regler overholdes. Så det vil vi indskærpe, og så tager vi derefter et kig på den øvrige sikkerhed,« siger Helle Tiedemann.

3 kommentarer om “Bane-sikkerhed ved Skovvej kommer først”

 1. Jan Ynborg siger:

  Kære Helle Tiedemann
  Hvad er det dog for en gang politisk tale du kommer med , siden jeg var formand i BFCL har klubben påpeget at det er forbundet med stor fare at spille fodbold på højagermarken da der ikke er opsat hegn ud mod skovvej, allerede dengang ( 1996-97) skete der uheld/ulykker på grund af bolde der kom ud på vejen , dengang fik vi at vide at der ikke kunne komme hogn op da højagermarken var fredet og en del af den grønne kile, så hvad er det nu der gør at der skalgøres noget ved det, er det fordi der nu er et medie der skriver om det eller hvad, så er det ihvert fald dårlig stil overfor klubben der nu i næsten 20 år har bedt om omtalte hegn.

 2. Katja Hansen siger:

  Kære Helle og politikere.

  BFC Lundegården er en af de største klubber i Ballerup kommune, og de har igennem en LANG årrække prøvet at få kommunen i tale ang et højt hegn ud mod Skovvej for at beskytte både børn og billister men uden held indtil videre.
  Men der er jo flere ting som er helt hen i vejret, hvad med banen på jonstrupvej hvor man har tæt beplantning langs siden af banen ( fyldt med torne, brandnæller og bjørneklo ) men nede i enderne hvor målene står er der intet hegn eller beskyttelse, i den ene ende bliver bolde sparket ud på jonstrupvej og i den anden ende har i fjernet beplantningen så der er direkte adgang ned til en stor sø som ligger kun 10 meter fra banen ned af en skråning hvilket er mindst lige så farligt for de unge mennesker, man kan sagtens sige til dem i klubben at de ikke må hente bolde, men nævn mig bare en klub som har råd til at miste 20-30 bolde pr uge bare på grund af de får stillet så ringe baner og vilkår tilrådighed af kommunen, det er som om at i de lokale politikeres hoveder eksistere kun 1 klub og et område man bør spille fodbold, nemlig Ballerup Idrætspark, hvor der er ganske fine forhold og bliver brugt rigtig mange penge, man sylter de små klubber og er som kommune med til at lukke de ellers velfungerende klubber ved at byde dem så ringe vilkår, og hvis i er i tvivl om hvad der menes med dette, bør i kigge en tur forbi Ballerup Fodbold Club Lundegården ( BFCL ) og snak med deres formand ( Dennis Laursen ), så kan i også ved selvsyn se hvor slemt det virkelig står til.
  Hvor pokker er den sunde fornuft i vores kommune? Kan det virkelig passe at man ikke har større ønsker om ordentlige kommunale tilbud til de unge andre steder end BALLERUP IDRÆTSPARK???

 3. Anne Ginnerup siger:

  Kære Helle Tiedemann
  Hvis du tjekker vores tidligere borgmesters politiske facebook-profil (går ud fra, at I er venner!) vil du finde et referat fra den 7. oktober 2009, hvor han, Tom Nielsen og mange flere fra Ballerup Kommune var på besøg I BFC Lundegården og se på både baneforhold, klublokaler m.v. Alternativt vil jeg rigtig gerne sende det til dig.

  Heraf fremgår det bl.a. at området ligger i den grønne kile, som betyder, at der fx ikke må opsættes hegn ud mod Skovvej. Baner er i de senere år også blevet drejet og flyttet på, så der kunne etableres et lille vandhul til padderne, så de ikke tørster, når de vandre fra det ene hul til det andet (tror i øvrigt aldrig jeg har set hverken vand eller padder i og omkring hullet). Det kan vi sagtens bruge penge på. Men at investere tid og penge i at finde en løsning, så fodboldglade børn, unge og voksne kan spille fodbold uden at være til fare for dem selv eller andre i trafikken – den del kan og vil politikkerne og Ballerup Rådhus åbenbart overhovedet ikke finde en fornuftig løsning på.

  Samtidig er det lidt sjovt, at golfklubben, som ligger ud til Klausdalsbrovej og i den selv samme kile, de må gerne have et kæmpe hegn ved deres baner, hvor de øver sig. Kan du mon forklare mig, hvad forskellen er?

  En ting er, at BFC Lundegården bruger banerne og spiller en masse fodbold, men banerne bruges også af Højagerskolen i idrætstimerne og frikvarterne, af fritids- og ungdomsklubben og endelig er der også de børn, som bruger banerne uden at der nødvendigvis er en voksen tilstede.

  Af referatet fremgår det også, at ”Ballerup Kommune undersøger muligheden for opsætning af hegn ved Jonstrupbanen og såfremt dette er tilladt, sørger herfor”. Jeg ved ikke om det er tilladt – men det kan du måske undersøge og oplyse mig om.

  I det samme referat står der, at banerne ”betragte som fælledbaner, og græsset bliver derfor slået, som en almindelig græsplæne i Ballerup Kommune”. Det er fuldstændig urimeligt, at banerne er i så dårlig stand. Jeg kan fortælle dig, at min søn er målmand og kommer hjem med kæmpe blå/sort mærker og blodansamlinger, når han har måtte kaste sig på den meget hårde belægning. Vi har nu investeret i særligt tøj, der forhåbentlig kan tage bare lidt af. Min ældre søn døjer stadig med ondt i rygge flere år efter et fald på banerne.

  Mange af de unge nærmeste ånder og lever for klubben – i stedet for at ´hænge ud på gadehjørner´. Men klubbens virke begrænses ikke bare af de manglende hegn, og dårlige fodboldbaner, men også af et alt, alt for lille klubhus, som på inden måde kan håndtere en klub med godt 350 medlemmer.

  Jeg ved at klubben og mange andre har forsøgt at ”råbe” kommune og jer politikkere op i rigtig mange år. Jeg vil opfordre til, at I denne gang ikke bare lytter til klubbens bestyrelse, spillere og pårørende – men rent faktisk handler.

  Når vi når kommunalvalget i 2017, så håber jeg, at dette problem med hegn, baner , klubhus osv. er løst for længe siden. Kan du mon love mig det, Helle?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *