Ballerupsløjfen er mere end et ur
Kend-din-kunst-ballerupsløjfen-copy.jpg
’Ballerupsløjfen’ af Per Neble er opført i 1985. Foto: arkivfoto
Kend din kunst Ballerupsløjfen er måske det nærmeste, man kan komme et kunstnerisk vartegn for Ballerup.

For enden af den krumme stander sidder et dobbelt DSB-ur, og fortæller om Ballerup som en vigtig stationsby.

Uret viser tillige, at skulpturen har en funktion, som det gælder for flere af skulpturerne i kommunen. Men frem for alt er Ballerupsløjfen et eksempel på, hvordan et kunstværk kan smelte sammen med det sted, det står.

Kunstneren Per Nebles ide er, at selve standeren skal se ud, som om den er skrællet op af gadebelægningen med en kæmpe ostehøvl. Derfor har den på undersiden samme overflade som gaden, og ”hullet” i belægningen er markeret med grøn asfalt.

Den form for integration mellem kunst og sted har Ballerup Kommune arbejdet med i en årrække op igennem 80’erne.

Tanken bag den integrerede kunst er, at kunstnere kan bidrage til udformningen af huse og pladser på lige fod med arkitekter og ingeniører – men med fokus på noget andet end holdbarhed og brugbarhed. Kunsten kan gøre byen mere særlig, overraskende og nydelsesfuld.

Kend-din-Kunst-logo

Kend din Kunst er lavet i samarbejde med Ballerup Kommunes kunstkonsulent Cai-Ulrich von Platen. Se hele serien her: Kend din kunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *