Vi skal byde flygtninge velkommen
Debat Det er glædeligt at læse at borgmesteren og kommunalbestyrelsen tager ansvar og tager imod de syriske flygtninge med optimisme

Ballerup Kommune har de bedste forudsætninger for at give dem trygge og gode rammer, hvor de kan komme til hægterne og tage sig af deres børn. Vi har et stort og varieret tilbud af almene boliger, og i mange af boligafdelingerne er der masser af overskud og ressourcer til at hjælpe en ny familie, for hvem alt er svært og fremmed.

Ballerup Kommune er netop nu i gang med at udarbejde en ny politik for kommunal anvisning til almene boliger. Jeg håber at man ikke alene vil se på mulighederne for at anvise såkaldt ressourcestærke borgere til såkaldt ressourcesvage boligafdelinger. Jeg bor selv alment og ser gerne at man bruger mulighederne for at anvise familier i en svær situation, fx flygtninge, til de mange velfungerende boligafdelinger hvor vi er i stand til at byde dem velkommen, invitere dem i spiseklub eller dele et socialt fællesskab omkring en nyttehave eller hønsehold.

Der er brede skuldre og masser af hjerte og vilje i den almene sektor, så flere flygtninge kan vi sagtens byde velkommen, i gode familieboliger.

1 kommentar om “Vi skal byde flygtninge velkommen”

 1. jørgen flyr siger:

  Helt enig Jens. Folk flygter for at overleve krigens helvede. Og vi skal være humane og tage imod dem.

  Jeg er selv Røde Kors frivillig kontakt til en af de 31 syriske flygtninge, som bor i Ballerup.
  Han er selv bådflygtning, og venter nu på myndighedernes tilladelse til familiesammenføring med sin kone og 2 mindreårige børn, som han selvfølgelig savner umåleligt. Problemet er så at få dem ud af krigszonen, for Libanon har lukket sine grænser efter at have modtaget flere end 800.000 syriske flygtninge. Jeg håber det lykkes.

  Mathilde Risvig for skrevet en historie 18 april 2015 om syriske flygtninge:Magdoline Alsahli Ahmad, kaldet Maggie, fortæller, at da hun og hendes familie flygtede fra Syrien, så gik det hurtigt. Familien huskede selvfølgeligt penge, pas og deres børn. Det ville de fleste nok huske, men de huskede faktisk også at slukke for vand og el, låse døren og åbne vinduerne. Bombardementerne i Syrien er så kraftige, at hvis husene er lukket helt til, så eksploderer de.
  Alt dette nåede Maggie og hendes familie på kun 30 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *