Udskrevne patienter skal have boliger
parkhus-1.jpg
Det tidligere ativitetscenter Parkhuset skal omdannes til korttidsboliger for udskrevne patienter. Foto: Foto: Flemming Schiller
Pleje Et stigende antal patienter, der udskrives fra hospitaler kræver kommunal indsats. Nu vil kommunen indrette omkring 16 korttidsboliger.

Når folk er indlagt på hospitalerne er de ikke indlagt så længe som de har været. Folk bliver udskrevet en del tidligere end før i tiden og det lægger et pres på landets kommuner, der nu står med en række patienter, der egentlig er udskrevet, men stadig er så svækkede, at de kræver en form for støtte eller handling, nu bare i kommunalt regi.

Det pres mærker man også i Ballerup og derfor vil Social- og Sundhedsudvalget nu gøre noget for at imødegå det øgede pres.

Derfor har udvalget søgt om en bevilling på 6,75 millioner kroner, der skal bruges til at indrette en række korttidsboliger (3-5 år) til de udskrevne patienter.

Meningen er, at de omkring 16 boliger skal indrettes i det tidligere ældreaktivitetscenter Parkhuset, der står tomt.

Billig ombygning

Bygningen er på 1100 kvadratmeter og er i forvejen en let bygning, der er opført til midlertidigt brug. Efter en ændring af lokalplanen var det meningen, at den skulle rives ned og der skulle bygges boliger på grunden. Nu kan der altså for en relativt lav pris indrettes max. 16 korttidsboliger med bad og toilet pr. tre boliger. Det nuværende cafelokale kan omdannes til genoptrænings- og samlingsrum og der kan etableres et modtagekøkken i det tidligere produktionskøkken.

Udgifterne udgør indtil videre 6,745 millioner kroner, dertil kommer formentlig udgifter til ventilation i alle boliger, der er et krav og derfor skal den udgift lægges oveni.

Selvom indretningen af boligerne koster en håndfuld millioner at drive, så er det billigere på længere sigt end at skulle bruge pladser på de øvrige kommunale plejecentre og i særdeleshed at skulle ud og have plejecenterpladser i andre kommuner.

De planlagte boliger skal høre ledelsesmæssigt under Lindehaven og forventes at kunne tages i brug i oktober i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *