Svar til Thomas Fogh
Debat Thomas Fogh spørger mig i Ballerup Bladet om skolefrugten. Jeg har valgt at sende spørgsmålet videre til Børne- og Skoleudvalgsformand Peter Als, som snarest vil besvare med et læserbrev.

Til gengæld vil jeg svare på det spørgsmål Thomas Fogh i et tidligere nummer stillede i forhold til, om borgmesteren ville lockoute lærerne ved overenskomstforhandlingerne.

Nu er der jo kommet en aftale mellem lærerne og KL, som lærerne har stemt hjem. Jeg tror nu også, at de fleste andre i landet snarere end en lockout fra arbejdsgiverside (Kommunen) havde forventet, at overenskomstforhandlingerne kunne være endt med en strejke fra arbejdstager – altså lærerne. Men altså: parterne er heldigvis nået til enighed, så der bliver ikke konflikt i år.

En strejke ville have været lige så ulykkelig for folkeskolen, som lockouten var for to år siden.

Men strejke og lockout er faktisk en del af den danske model på arbejdsmarkedet, som jeg bestemt går ind for. Aktuelt ser vi en konflikt på vej i lufthavnen. Jeg støtter op om de af vores fagforeninger, der går i lovlige sympatistrejker og lovlige blokader mod firmaer, der vil true vores velfærdssamfund.

Den danske model har været med til at sikre en god økonomisk udvikling i samfundet i samarbejdet mellem arbejdsgivere og arbejdstagere – og med rimelige og aftalte løn- og arbejdsvilkår for danske arbejdere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *