Store planer for Sydlejren
Flyvestation-illustration-COBE-copy.jpg
Den sydlige del af Flyvestation Værløse skal være en god blanding af natur, erhverv og boliger. Foto: Illustration: COBE
Byplaner Tegnestuen COBE er ved at være klar med skitserne for den kommende bydel i den sydlige del af Flyvestation Værløse.

Godt 150 deltagere var mødt op til erhvervskonference på Flyvestation Værløse for at høre, hvordan man udvikler et militærhistorisk område til et moderne byområde.

Eik Bjerregaard fra tegnestuen COBE løftede her sløret for de indledende skitser til en masterplan for Sydlejren. Planen er at fokusere på de kulturhistoriske værdier i området, styrke landskabet og skabe små lommer med boligbebyggelser.

Flyvestation Værløse er delt op i flere områder. Mod nord ligger to hangarer, som Nationalmuseet ejer. Naturstyrelsen ejer den centrale del af flyvestationen omkring landingsbanen, mens Freja Ejendomme ejer 73 hektar i det sydlige område – også kaldet Sydlejren – og det er her, der snart kommer til at ske noget.

»Vi vil skabe et område med synergi mellem erhvervsliv og boliger. De store hangarer, shelters og små værksteder skaber et helt enestående miljø, en tumleplads for kreative erhverv, som man ikke finder ret mange andre steder. Vi tror på, at vi kan skabe et byområde, som virkelig skiller sig ud”, sagde udviklingsdirektør Carsten Rasmussen fra Freja Ejendomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *