Skoler får million-makeover
Lundebjergskolen-08-copy.jpg
Lundebjergskolen får et stort makeover i forbindelse med de mange moderniseringer på kommunens skoler. Foto: Arkivfoto.
Skoler En række af Ballerups skoler bliver bygget om i stor stil.

Den nye skolestruktur i Ballerup betyder nye distriktsskoler og nye afdelinger, der er slået sammen. Men det betyder også, at en række af skolerne skal bygges om og gøres klar til rykind efter sommerferien. Derfor er Ballerup Kommune i øjeblikket i gang med ombygge en række af kommunens skoler for i alt 19,5 millioner kroner. Målet er, at gøre skolerne toptunede og modernisere bygninger inde og ude samt forbedre lysforhold og en række andre ting, så skoledagen kan blive bedst mulig for eleverne i den nye skolestruktur, der for alvor skydes i gang efter sommerferien.

Helt konkret betyder det, at en række specialklasser sammenlægges på færre steder end hidtil og at autisme-, ADHD- og modtageklasserne flyttes til Hedegårdsskolen. Specialklasser flyttes til Grantofteskolen og Ballerup Orblindeklasser flyttes sammen med Ordblindeinstituttet til Lundebjergskolen.

Stor modernisering

Alle omlægningerne betyder, at der skal laves en del ombygninger i lokaler og bygninger, så hverdagen på de nye sammenlagte skoler kan fungere bedst muligt. Samtidig skal ældre bygninger moderniseres, belysning og el skal føres up to date og lysindfald samt generelt indeklima skal forbedres.

På Egebjergskolen samler man udskolingen sammen med resten af klasserne og der oprettes fire nye klasselokaler i de lokaler, hvor specialklasserne før boede. Desuden ombygges fysik- og sciencelokalerne, så de kan rumme en hel klasse ad gangen og der etableres et nyt natur- og tekniklokale i mellemtrinnet.

På Grantofteskolen samles indskoling også med mellemtrinnet og specialklasserne flytter ind i den ledige fløj sammen med BFO’en. Det gamle køkken renoveres, der sættes nye døre i klasselokalerne og desuden skal der laves bedre belysning og ventilation samt et nyt handicaptoilet i skolefløjen.

På Hedegårdsskolen flytter specialklasserne som nævnt ud og fløjen bygges om til ADHD-klasser. Der bygges køkkenfaciliteter i alle klasser. Desuden skal den tidligere kantine i kælderen omdannes til autisme-klasser og i den forbindelse graver man en lysgård ud, så der er udgang til det fri og for ekstra dagslys i kælderklasserne, der også får tidssvarende ventilation.

Den pædagogiske områdeleder for daginstitutionerne placeres på Hedegårdsskolen.

Grundig makeover

Endelig er der Lundebjergskolen, der er en ældre skole og som derfor får en stor overhaling. Her flytter indskolingen ind i en samlet fløj, der modernjseres. Samtidig bliver der lavet bedre lysindfald og der graves lysgårde i underetagen, så der kommer bedre lysforhold. Musiklokalet placeres sammen med den øvrige skole og der lydisoleres. Otte klasser på første sal får direkte adgang til terræn via svalegang. Ordblindeinstituttet flytter desuden ind i den anden fløj, der bygges om, så den passer til instituttets krav. Der bliver desuden bygget flere nye toiletter og fælles personalerum for Lundebjergskolens og Ordblindeinstituttets medarbejdere i underetagen.

»Det er en stor mundfuld, som vi forsøger at tage i en omgang. Det er en stor omstilling for både personale og elever, men vi vil hellere være færdige med det hele på en gang, og så skabe den bedst mulige hverdag efter sommerferien. Til gengæld er jeg sikker på, at det vil kunne mærkes på trivslen på skolerne fremover,« siger Peter Als (A), formand for Børne- og Skoleudvalget om de mange byggeprojekter netop nu.

Der venter desuden en række andre projekter, der skal forbedre udearealerne, og de vil blive sat i gang så snart det er muligt.

Væk med pavilloner

Ombygningerne koster 19,5 millioner kroner og heraf er de seks millioner kroner egentlig afsat i det kommende år. Men for at få de mange projekter færdige hurtigst muligt er pengene overført til indeværende år.

De mange klasseflytninger og moderniseringer har betydet, at der nu bliver bedre plads på Højagerskolen og på Østerhøjskolen. Derfor vil de upopulære pavilloner, som har været brugt som midlertidige klasselokaler blive fjernet, hvilket vil spare de skoler for et ganske pænt beløb på driften hvert år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *