Skal vi lukke Borupgaard?
Debat Hvis de borgerlige partier havde fået deres vilje i forhandlingerne om en gymnasiereform, skulle Borupgaard gymnasium i fremtiden vinke farvel til op til 34% af de elever de har i dag.

Det ville utvivlsomt betyde, at de måtte dreje nøglen om.
Det må ikke ske!

Jeg ønsker selvfølgelig, at vi skal have gode gymnasier med højt, fagligt niveau. Men det skal vi opnå ved at løfte eleverne mere, mens de går i gymnasiet – ikke ved at sætte høje adgangsbarrierer i indgangen.

Vi ved, at for høje adgangskrav rammer socialt skævt og går mest ud over de unge, som ikke kommer fra hjem med klaver og en bugnende bogreol.

Jeg vil det modsatte. Jeg synes det er yderste vigtighed, at vores uddannelsessystem fjerner betydningen af børn og unges baggrund, så vi hjælper unge med at skabe sig et bedre liv end deres forældre, ikke låser dem fast i samme livsvilkår generation efter generation.
Det handler om mennesker. Unge mennesker og Ballerups fremtid.

1 kommentar om “Skal vi lukke Borupgaard?”

 1. jørgen flyr siger:

  Super godt at Michael Clausen ønsker lighed i uddannelsessystemet og hjælpe de unge til at skabe sig et bedre liv end deres forældre. Men problemet er at selvom han er radikal folketingskandidat, er det jo ikke den politik de radikale har ført i folketinget – tværtimod. Her har de radikale været med til at øge uligheden i samfundet, begrænse SU-uddannelsesstøtten, skærpet studievilkårene for de studerende o.s.v.. Nedskæringer i SU’en betyder, at studerende bliver tvunget til at arbejde mere ved siden af studiet.

  Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) har planlagt beskæringer af uddannelser på bachelorniveau fra sommeren 2015,og på kandidatuddannelserne fra 2018. Der skal skæres op til 30 procent af optaget på en række videregående uddannelser. Det svarer til knap 4.000 studiepladser.Uddannelsesinstitutionerne har råbt højt for at gøre opmærksom på, hvordan nedskæringsmodellen rammer skævt. Men det er måske forbigået Michael Clausens opmkærksomhed.

  NB:
  SU-reformen blev beskåret med 2,2 milliarder kroner – som blev overført til SR-regeringens konkurrenceevnepakke, der sikrer afgifts- og skattelettelser til erhvervslivet. De nye SU-regler
  betyder blandt andet at unge, der bliver mere end seks måneder forsinket på deres studie, får lukket for udbetalingen af SU. Det sjette SU-år fjernes for unge, der har taget mere end to sabbatår mellem deres ungdomsuddannelse og en videregående uddannelse. Unge, der har taget mere end to års pause før de startede på en videregående uddannelse, kan altså kun få SU til normeret tid. Alle studerende skal være fuldtidsstuderende og bliver automatisk tilmeldt alle eksamener. Hjemmeboende studerende får et grundbeløb på 1274 kroner om måneden plus et tillæg på højst 1586 kroner, der er afhængigt af forældrenes indkomst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *