Seniortræf er tilbage
Tirsdagssalon-HCAndersen-copy.jpg
Tirsdagssalonerne er de nye ’seniortræf’, som Skovlunde Kulturhus lægger lokaler til. Her et billede fra den første af slagsen 17. marts, hvor det handlede om H.C. Andersen. Foto: Privatfoto
foredrag De længe efterspurgte seniortræf er tilbage - nu som ’Tirsdagssaloner’ i Skolvunde Kulturhus.

Ballerup Bibliotekernes tirsdagssaloner er inspireret af de tidligere succesfulde seniortræf, og på udvalgte tirsdage vil en lokal medborger besøge Skovlunde Kulturhus for at dele ud af en særlig interesse, oplevelse eller viden.

Tirsdagssalonen blev skudt i gang den 17. marts med et spændende og velbesøgt foredrag af Mogens Bille og Svend Jørgen Jensen om H.C. Andersens besøg i Ballerup i 1868.

Og på tirsdag den 7. april klokken 13 vil forfatter Henning Tjørnehøj gøre kulturhusets besøgende klogere på det, han kalder ’Myten om det folkelige sammenhold under besættelsen’.

Det er 75 år siden Danmark blev besat af Tyskland, og skal man tro de bøger, der er skrevet om besættelsesårene, var det en periode præget af et markant folkeligt sammenhold. Men det skal man ikke, mener Henning Tjørnehøj, forfatter til bogen ’Fremad og atter fremad – LO’s historie 1871 til 1959’. Socialpolitisk var der nemlig tale om en skævvridning i ’De Fem Onde Aar’.

Hør om denne skævvridning og om Stauning-Munch regeringens første skridt i retning mod det moderne velfærdssamfund, når tirsdagssalonen endnu engang byder indenfor til en hyggelig og oplysende eftermiddag.

Billetter kan købes i kulturhusene, på Ballerup Bibliotek og via. www.bib.ballerup.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *