Så gik der lige 100 år
fru_nielsen_6.jpg
Ellen Nielsen fra Måløv kan fejre sin 100 års fødselsdag lørdag den 4. april. Hun er stadig frisk og glad og savner blot motionen. Foto: Flemming Schiller
fødselsdag Det er ikke så tit, at man kan fejre en 100 års fødselar i Måløv. Det kan man den 4. april, hvor Ellen Nielsen runder et århundrede.

»Hvor blev tiden dog af?« Det er en sætning, som mange af os bruger i flæng, men når Ellen Nielsen fra Måløv siger det, så er der en vis vægt bag.

Den 4. april fylder hun 100 år og derfor kiggede Ballerup Bladet forbi i det hyggelige hus på Måløv Hovedgade, hvor hun har boet siden 1968 og hvor hendes familie har boet endnu længere.

Nu bor hun i stueetagen mens hendes datter Birgitte bor på første sal i huset, der i mange år har dannet rammen om den friske dames liv.

Københavnerpige

Ellen Nielsen blev født i København og var en rigtig københavnerpige, da hun mødte sin kommende mand. Han var fra Måløv og Ellen begyndte at komme i Mejeriet, der i dag er kulturhus. I 1936 blev de gift og de flyttede til Hillerød og senere tilbage til København.

Dermed kunne den lokale tilknytning være væk, men i 1968 flyttede Ellen og hendes mand til Måløv og ind i det hus som forældrene allerede boede i. Da de først var etableret der, så de sig ikke tilbage og blev hængede i Måløv, der siden udviklede sig fra en lille landsby med marker til en næsten sammenhængende del af Ballerup.

Her var Ellen Nielsen en del af det lokale idrætsliv, hvor hun cyklede og gjorde gymnastik i mange år i de lokale idrætsforeninger. Hun fik ikke rigtig brug for den uddannelse, hun fik på kontoret i Magasin, men til gengæld passede hun huset og fik de to børn godt i vej og ’smeltede’ sammen med Måløvs lokalområde.

Aktiv og glad

Derfor har mange indbyggere i Måløv kunnet se Ellen Nielsen indtil for få år siden komme gående i rask tempo på hovedgaden eller omegn. Men et fald og en brækket lårbensknogle da hun var 95 år, satte en stopper for den ellers aktive dames udfarende aktiviteter. Nu går tiden mest med indendørs sysler, fjernsynet bliver flittigt brugt og der er ikke noget galt med hverken humøret eller opfattelsen.

»Jeg har det dejligt stadigvæk. Men jeg savner at svømme og løbe. Motionen har altid betydet meget for mig og det er nok også derfor, at jeg bliver så gammel,« siger Ellen Nielsen med et stort grin.

Hendes mand døde i 2000 og desværre mistede Ellen også sin søn, da han var 57 år. Men hun nyder stadig sin datter Birgittes selskab og ikke mindst de tre børnebørn og tre oldebørn, som jævnligt besøger den livsglade kvinde.

Fest bliver der meget af på dagen, lørdag den 4. april, hvor der er åbent hus på Skomagercafeen i Måløv mellem klokken 12 og 16. Her kan alle komme forbi og hilse og ønske tillykke til et lokalt livstykke, der har set Måløv vokse. Der skulle efter sigende komme en hilsen fra borgmesteren og måske endda fra Dronningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *