Regionspolitikerne vil lytte til borgerne
region.jpg
Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (A) vil sammen med de øvrige politikere i regionsrådet tage imod borgere, der ønsker foretræde for et af de politiske udvalg. Foto: Pressefoto
Nu kan borgere og foreninger få foretræde for de forskellige politiske udvalg i Region Hovedstaden.

Regionsrådet i Region Hovedstaden har besluttet, at det skal være muligt for borgerne at få foretræde for de forskellige politiske udvalg, hvilket allerede er kendt fra både Folketinget og flere kommuner.

Muligheden gælder både enkeltpersoner samt grupper af repræsentanter for patientforeninger og interesseorganisationer. Der er afsat ti minutter til oplægget fra borgeren samt de eventuelle efterfølgende spørgsmål fra politikerne til borgeren.

Formålet med foretræde er ifølge regionen at forbedre beslutningsgrundlaget i de sager, udvalgene arbejder med.

»Som folkevalgte er det essentielt, at vi lytter til både den enkelte borger, men også foreninger og organisationer, der ved, hvor skoen trykker, og måske endda ved, hvor en politisk beslutning kan blive endnu skarpere. Åbenheden skal være med til at gøre de politiske tiltag så dybdegående som muligt fra starten,« siger Sophie Hæstorp Andersen (A), formand for regionsrådet i Region Hovedstaden.

Mere åbenhed i regionen

Udover foretræde for de politiske udvalg, har man som borger i Region Hovedstaden flere muligheder for at komme med input til de politiske beslutninger. Eksempelvis i forbindelse med spørgetid i regionsrådet, hvor man i starten af mødet både kan stille skriftlige og mundtlige spørgsmål.

Desuden har regionsrådsformanden hver måned træffetid, hvor hun tager imod borgere, organisationer eller andre, der måtte ønske en kort og uformel drøftelse med formanden af emner, man finder vigtige.

Læs mere om mulighederne på www.regionh.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *