Nu kommer servicebussen
servicebus1.jpg
Servicebussen vil snart rulle til og fra Måløv. Den vil ikke nødvendigvis se ud som den nuværende i Skovlunde, men vil stadig være let genkendelig, forhåbentlig til glæde for de folk, som har efterspurgt den længe i Måløv. Foto: Arkivfoto.
Servicebus Efter en lang periode, hvor Måløv har været underforsynet med servicebus, er den nu på vej.

Første gang lykkedes det ikke for borgerne i Måløv at få en servicebus i stil med den i Skovlunde til området. Men nu er der lys forude. I midten af maj ruller en ny servicebus i gang i Måløv og omegn og dermed vil store dele af kommunen være dækket af de specielle små busser, der kører i fast rutefart rundt i de områder, hvor særligt ældre og bevægelseshæmmede kan have problemer med at komme med det almindelige offentlige trafiknet.

Trafik- og Miljøudvalget har besluttet, at servicebussen skal rulle fra Ballerup Station, forbi Rådhuset, Præstevænget, Ballerup Byvej ind i Måløv, hvor den vil køre ad Østerhøjvej, Klakkebjerg, Måløv Parkvej, Kratvej og mod Måløv Kirke, Måløv Station og Sønderhaven, inden den vi returnerer til Ballerup ad blandt andet Bispevangen og Lindehaven til Ballerup Station.

Det er en længe ventet bus, der altså kommer på vejene fra midten af maj.

Plads til meget

Bussen bliver den velkendte minibus med mindst 12 siddepladser og plads til 3-4 rollatorer. Der vil også være plads til en barnevogn eller en kørestol og så vil bussen få en nem indstigning og en rampe, så der ikke skal bruges tid på en lift. Desuden vil den være dimensioneret i størrelse, så den vil passe til at kunne køre på mindre veje.

Den vi naturligvis være gul og med synligt ruteskilt foran, så man tydeligt kan se destination og rutenummer.

Meningen er, at bussen skal køre 5-7 gange dagligt, mandag til fredag.

Ruten forventes at kunne køres på 51 minutter, hvilket giv lidt tid til af- og påsætning samt andre småting på ruten, uden at tidsplanen skrider.

Den nye servicebus kommer indtil videre til at køre i halvandet år og ved udgangen af 2016 vil Ballerup Kommune evaluere forløbet og derefter beslutte, om Måløv fremover skal have en servicebus permanent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *