Måløv Boldklub er ikke vild med Barca-planer
bacamøde-26.jpg
Så glade var Allan Simonsen, Jesper Würtzen og Barcelona-pingerne ved pressemødet torsdag før påske. Men i Måløv er glæden til at overse. Foto: Foto: Flemming Schiller.
Fodboldskole Mens Ballerup Kommune og en del lokale klubber jubler over det nye Barcelona-fodboldakademi, så knurrer man i Måløv Boldklub. De valgte akademiet fra, fordi de ikke kan stå inde for konstruktionen.

I ugerne op til påske var det meste af Ballerup nærmest i ekstase over, at FC Barcelona havde valgt at placere deres nye fodboldakademi FCBescolar i Ballerup. Både kommunale folk og lokale sportsfolk hyldede begivenheden og på det stort anlagte pressemøde i FN-bygningen på Østerbro, var der ingen grænser i fortællingen om, hvor godt det ville blive, når fodboldskolen kom til byen.

Men ikke alle jubler lige så vildt. Faktisk er man hos Måløv Boldklub ikke så vilde med det nye akademi. Selvom Måløv Boldklub var med til de indledende kontakter til Barcelona, så droppede klubben ud, fordi de mente, at der var for mange ting, som man ikke kunne stå inde for ved den aftale.

Pas på alderen

Måløv Boldklub lægger sig op ad DBU’s officielle holdning om, at man ikke skal kommercialisere og professionalisere træning til børn på seks-syv år og desuden frygter man for både banekapacitet og udbyttet for de lokale klubber.

»Jeg vil gerne understrege, at vi ikke er imod, bare fordi vi vil være imod. Det handler om konkrete ting, som vi ikke som lokal klub kan stå inde for, og vi har fået rigtig mange tilkendegivelser, der bakker os op,« siger Brian Rasmussen, bestyrelsesformand for Måløv Boldklub.

»Først og fremmest handler det om alderen. Vi mener ganske enkelt, at det er alt for tidligt at professionalisere børn, når de er seks år gamle. Sport skal være en leg i den alder og der deler vi klart holdning med DBU. Vi er i tvivl, om det er forældrenes ambitioner eller børnenes ambitioner man tager hensyn til,« siger Brian Rasmussen.

Også spørgsmålet om adgang til de lokale træningsfaciliteter ligger klubben på sinde.

»Der er i forvejen stor mangel på træningsbaner i kommunen. Nu kan vi risikere, at det nye akademi skal have mindst 20 timer om ugen på banerne. Vi er glade for de nye kunstgræsbaner i Måløv, men det er et problem, hvis akademiet kommer til at sidde på dem. Vi har i forvejen pres på træningsbaner i Ballerup,« siger Brian Rasmussen.

En skyggeklub?

Spørgsmålet om, hvad de lokale klubber får ud af samarbejdet er også på Måløv bekymringsliste.

»Vi kender ikke den konkrete aftale mellem de involverede klubber, men vi tror ikke på, at en lokal klub får så meget ud af samarbejdet. For det første vil der formentlig ikke være ret mange lokale som kommer på akademiet og hvis de kommer, så vil de næppe havne i de lokale klubber fremover. Der er oprettet et hold med navnet Ballerup FC. Den klub kender jeg ikke, så vi kan godt frygte, at det er en slags ’skuffeklub’ der slet ikke vil samarbejde med lokale klubber.

Samlet set må vi sige, at der ikke er nok incitament for os til at være med,« siger Brian Rasmussen, som mener, at Ballerup Kommune har været for benovede over, at det var FC Barcelona, der henvendte sig.

»Det er et stort brand og det er flot at få det sat i forbindelse med kommunen, det forstår jeg godt. Men hvis nu det havde været Legia Warszawa eller en klub fra 2. bundesliga, med lige så gode ideer. Ville det så have været lige så interessant eller havde man undesøgt forholdene mere?« spørger Brian Ramsussen. Han glæder sig til at høre mere om aftalen og understreger, at han ikke dømmer andre klubber.

»De medvirkende klubber har deres grunde. Jeg handler ud fra mine medlemmers bedste, og det tror jeg på er bedst for klubben,« siger Brian Rasmussen.

Detaljerne kommer

Tre klubber involveret lokalt i akademiet, BSF, Lundegården og Grantoften IF. Hos BSF vil man ikke udtale sig i detaljer om aftalen.

»Vi er naturligvis glade for det nye akademi og det samarbejde, der kommer i stand. Men vi vil ikke udtale os om detaljerne, før de er endeligt på plads. Vi vil fortælle meget mere i de kommende uger,« siger Thomas Bo Rhymer, ungdomsformand i BSF. Han har heller ingen kommentarer til Måløv Boldklubs kritik.

»Det må stå for deres egen regning,« siger han og henviser til det pressemøde, som de tre klubber og Ballerup Kommune vil afholde efter påske om detaljerne i samarbejdet med det nye Barcelona-akademi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *