Ledige skal tættere på erhvervslivet
Jobcenter-Ballerup3.jpg
En mere erhvervsrettet indsats på Jobcenter Ballerup skal skaffe ledige i job og samtidig gøre Jobcentret til en mere brugbar medspiller for virksomhederne. Foto: Arkivfoto
Praktik: Et nyt team skal nytænke jobindsatsen for ledige på Jobcenter Ballerup. Målet er at skaffe de ledige tættere på arbejdsmarkedet.

De skal gøres mere for at skaffe ledige i job. Det er ikke en ny tankegang, men nu opruster Jobcenter Ballerup i kampen mod ledigheden. Jobcentret har nemlig opgraderet sin erhvervsservice, der nu er blevet en selvstændig del af Jobcentret. I alt 17 medarbejdere arbejder nu med at skaffe hver enkelt ledig, der er jobparat, en plads på en konkret virksomhed. Målsætningen er, at hver enkelte ledig skal så tæt som muligt på arbejdsmarkedet og at det skal ske med en mere praksisorienteret indsats fremfor en mere teoretisk kursus-indsats, som hidtil har været normen.

»Vi skal have færre kurser og flere reelle jobs til vores ledige. Det er langt bedre, at vi får folk ud i virksomhederne end at vi giver dem et kursus i, hvordan virksomhederne ser ud. De skal se arbejdsmarkedet som det er,« siger Ina Ringsdal, Jobcenterchef i Ballerup.

Hun understreger, at indsatsen skal rettes mod folk, der er parate til at få jobs og ikke folk med sygdomme og andre forhindringer og jobbene skal primært skaffes i de private virksomheder.

En aktiv medspiller

»Vi skal skabe en tillid til virksomhederne og målet er også, at det private erhvervsliv med tiden skal se jobcentret som en aktiv medspiller og en rekrutteringsbase. Der skal indgå partnerskaber og dermed skabes en base, som de ledige kan bruge og få lettere ved at komme i job,« siger Henrik Taubert Rasmussen, der er nyansat leder af virksomhedsrettede indsatser.

Han understreger samtidig, at timingen for den mere målrettede indsats er god, fordi meget tyder på at der for alvor er ved at komme gang i hjulene igen efter krisen og at optimismen vil smitte af på virksomhederne, der vil ansætte flere folk.

Forarbejdet til indsatsen begyndte allerede i oktober måned fordi det tager tid at få ændret mindsettet igennem hele organisationen og få folk til at tænke på en ny måde.

»Vi har altid gjort et indsats for at få folk i job, men vi kan gøre det endnu bedre og det gør vi nu. Samtidig skal virksomhederne lære, at Jobcentret kan mere, end de måske er vant til,« siger Ina Ringsdal, der håber at den forstærkede indsats giver gevinst hurtigst muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *