Kirketorvet fik europæisk smag
madmarked_3.jpg
Masser af ost i alle former og smage. Interessen var stor for de spændende boder, omend nogen var lidt angste for at gå forbi osteteltene, der nok aktivterede deres indre ostealarmer. Foto: Foto. Flemming Schiller.
Marked Det europæiske madmarked omdannede for en kort bemærkning det lidt søvnige kirketorv til en blandet sydlandsk markedsplads.

De blafrende telte mindede lidt om et marked fra riddertiden, som man har set det i diverse film. Tungemålene var primært østeuropæiske, boderne var broderede med spanske, hollandske og britiske flag og varerne i de mange madboder var fyldt med spændende varer, som man gerne tager tik Paris eller Madrid for at finde.

Kirketorvet i Centrumgaden var i den forgangne uge omdannet til et sydende (nå ja, lidt i hvert fald) europæisk madmarked. Og det skabte lidt mere liv end sædvanlig, da nysgerrige kigge forbi boderne med de farverige lækkerier, der omfattede alt fra ost (meget ost), slik, pølser, brød, oliven og tasker. Lugten var ganske nutidig og flere gange sås børn gå gennem gaden mens de holdt sig for næsen, når den eksotiske oste-odeur bredte sig til de sarte danske næsebor.

Vejret var forrygende de første dage med solskin, lune temperaturer og en svag vind og det øgede givet interessen for det omrejsende marked, der lørdag igen som et andet farverigt omrejsende cirkus, forlod Ballerup for at rejse sine kulørte telte i andre byer og sprede lidt europæisk madstemning i andre dele af landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *