Kaoskryds på Ring 4 bliver bygget om
Kø-COLOURBOX-copy.jpg
Trafikken er tæt på Ring 4 i Ballerup, men med ombygningen af krydset ved Klausdalsbrovej vil den forhåbentlig komme til at glide lidt lettere. Foto: Foto: Colourbox
Trafik Vejdirektoratet går i denne uge i gang med at ombygge krydset ved Ring 4, Klausdalsbrovej og Nordbuen.

Enhver bilist, der har prøvet at passere krydset hvor Klausdalsbrovej og Nordbuen møder Ring 4, ved, at tålmodighed og god tid er en væsentlig faktor for at komme levende igennem denne trafikknude, der altid er bundet ekstra stramt i myldretiden.

Men nu er der lys forude. For i denne uge går Vejdirektoratet i gang med at ombygge krydset så det i fremtiden kan afvikle trafikken bedre.

Alle fire grene af krydset vil blive bygget om, der etableres flere svingbaner på Ring 4 og Klausdalsbrovej og to ligeudspor på Nordbuen og Klausdalsbrovej. De forskellige kørebaner bliver adskilt med heller og signalanlægget bliver optimeret, så det samlede anlæg vil kunne afvikle mere trafik ad gangen.

Supercykelsti og kæmpe lastbiler

Samtidig opgraderes den eksisterende cykelsti på strækningen langs Ring 4 til en supercykelsti og hastigheden på Nordbuen og Klausdalsbrovej bliver sat ned til 60 kilometer i timen.

Med ombygningen bliver krydset desuden dimensioneret til modulvogntog, så de store lastbilstransporter kan bruge krydset.

Arbejdet starter som sagt i denne uge 15 og varer frem til december 2015. Derefter holder arbejdet pause indtil sommeren 2016, hvor det øverste lag asfalt – slidlaget – lægges.

Vejarbejdet vil naturligvis betyde en del gener for trafikanterne, mens det står på. Der vil i perioden være nedsat hastighed og i forskellige etaper være ændrede vognbaneforløb.

Vejdirektoratet opfordrer alle trafikanter til at holde øje med skiltningen i krydset og vise hensyn i myldretiderne.

rojektet koster i alt 12 millioner kroner og finansieres gennem Transportaftalen 2013, Pulje til bedre kapacitet og bekæmpelse af flaskehalse.

3 kommentarer om “Kaoskryds på Ring 4 bliver bygget om”

  1. Martin Edens siger:

    Kunne det være en ide at vise rent grafisk hvordan det nye kryds kommer til at se ud, da det jo ikke er alle der kan gennemskue det udfra en beskrivelse som ovenfor ? Alternativt, må der vel fra entreprenøren have været lavet et visuelt udkast som man kunne gengive ?

  2. Mette Bramsbye siger:

    Var det ikke en idé at gøre noget ved Skovvej/Frederikssundsvej med det samme? Hvis ikke der er trykket på gåmanden, så kommer der maks 7-8 biler over krydset, og ofte hænger man fra Ballerup Ride skole op til krydset ved Shell, hvilket tager 25-30 minutter, det kan man gå hurtigere. For dårligt at der ikke er grøn pil (venstre) fra Skovvej ud ud til Fr. sundsvejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *