Ildsjæl vil give børnene gaver
ellen.jpg
Ellen Plintic fra Ballerup er indstillet til en ny frivilligpris for sit arbejde med projektet Bedstes Børn. Foto: Privatfoto
Ellen Plintic fra Ballerup er en af de nominerede til den nye frivilligpris Fantastiske Frivillige for sit arbejde med projektet Bedstes Børn.

Det var december og Mille Hansen var netop gået fra sin mand. Forude lå en juleaften, der med al sandsynlighed ville blive gaveløs for både hende og hendes søn. Men det fik Ellen Plintic og hendes frivillige projekt Bedstes Børn vendt op og ned på.

»Jeg kunne slet ikke overskue, hvordan jeg skulle kunne fejre en jul med min søn, når det hele så så sort ud økonomisk. Men Ellen fik samlet ind på Facebook, så jeg kunne købe en gave til min søn og vi fik en julekurv, så han ikke oplevede, at alting omkring ham faktisk var kaos,« fortæller Mille Hansen.

Bedstes Børn samler nemlig ind til familier, der ikke har råd til fødselsdage og juleaftener. Og det arbejde betød så meget for Mille Hansen, at hun nu har valgt at nominere Ellen Plintic til prisen Fantastiske Frivillige, der er stiftet af COOP og magasinet Samvirke.

»Tak er jo et fattigt ord. Så at nominere Ellen til den her pris, det er det bedste jeg kan gøre for at vise hende, hvad hun betyder,« siger Mille Hansen.

Alle kan nomineres

Og hun er ikke den eneste frivillige ildsjæl, der lige nu kan høste anerkendelse for sin store indsats. Alle der har lyst kan frem til 1. maj nominere de frivillige, de synes fortjener anerkendelse på frivillig.samvirke.dk – hvadenten det er som lektiehjælper, idrætstræner, spejderleder, besøgsven, vågekone eller ildsjæl i foreningslivet eller lokalsamfundet.

Formålet med prisen er at sætte fokus på og øge interessen for det frivillige arbejde. De frivillige gør en stor og vigtig indsats, og netop inddragelsen af frivillige kan være med til at løse nogle af de velfærdsudfordringer, som vi står overfor i fremtiden.

Alle de nominerede er præsenteret på hjemmesiden frivillig.samvirke.dk, hvor du kan læse deres historier.

Når fristen for at nominere udløber den 1. maj, udvælger juryen 10 frivillige på baggrund af de begrundelser, de er blevet indstillet med. Det er altså ikke en konkurrence, hvor det handler om at få flest stemmer. Kun baggrunden for nomineringen er afgørende.

De 10 udvalgte frivillige kommer med til Folkemødet på Bornholm og får der mulighed for at fortælle om deres projekter. Coop donerer 25.000 kroner til én af de 10 frivillige og dennes forening, så de kan fortsætte eller udbrede det gode arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *