Højengen-beboere meldt til politiet
højengen_11.jpg
Forladte huse, rod og mudder. Der ventede kommunens folk en del på Højengen, men der ventede også en del hærværk, som nu er meldt til politiet. Foto: Foto: Flemming Schiller.
Rydning Da Ballerup Kommune rykkede ind i Højengen blev de mødt af et nedslående syn. Omfattende hærværk og rod har resulteret i en politianmeldelse.

Den 2. marts rykkede beboerne ud fra Højegnen og Ballerup Kommune rykkede ind med politi, gravkøer og nye planer. På selve dagen var der stadig en del beboere på stedet, som var i gang med at flytte. Derfor besluttede kommunen sig for at vende tilbage dagen efter. Der var alle beboere rykket ud og nogen havde taget deres huse og indbo med.

Nogle af beboerne havde imidlertid efterladt en hel del. Ikke nok med, at der var efterladt gamle huse og mudret jord, men der var også en del andre efterladenskaber, som Ballerup Kommune betragter som decideret hærværk.

Søm og olie

»Der var rigtig meget affald, der var hældt søm og glasskår over et større område og der var hældt fyringsolie ud på et mindre areal. Desuden var der fjernet og fældet træer og buske. Det er forståeligt, at man har fjernet en busk eller en gren for at kunne flytte sit hus, men der var fældet gamle træer, der slet ikke skulle være væk. Vi betragter det som hærværk og har meldt det til politiet,« siger borgmester Jesper Würtzen (A). Han ærgrer sig over, at nogle få beboere har valgt at ’sabotere’ sagen på denne måde.

»Det er ifølge vores advokat strafbart og derfor er sagen overdraget til politiet. Men jeg synes det er trist, at en lille del af beboerne vælger at opføre sig på denne måde. Det gavner ikke deres sag,« siger borgmesteren.

Han påpeger samtidig, at hærværket kan betyde, at naturparken kan blive forsinket og dermed ikke kan tages i brug denne sommer som planlagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *