Hanne var bassinets heltinde
dusør_1.jpg
Hanne Lund tog i svømmehallen og reddede en 6-årig dreng fra druknedøden. Nu har hun fået en dusør for sin dåd. Foto: Flemming Schiller
En helt tilfældig tur i svømmehallen endte for Hanne Lund med et reddet liv og en dusør fra politiet.

Egentlig ville Hanne Lund fra Smørum og hendes barnebarn være gået i Bagsværd Svømmehal en dag i efterårsferien 2014. Men der var lukket, så turen endte i Glostrup Svømmehal.

Det kan en 6-årig dreng prise sig lykkelig over, for det reddede hans liv. Det var nemlig Hanne Lund der reddede ham, og torsdag eftermiddag fik hun en anerkendelse og en dusør fra Københavns Vestegns Politi ved den traditionelle dusøroverrækkelse til borgere, der har gjort en ekstra indsats.

Da Hanne og hendes barnebarn havde været et stykke tid i svømmehallen bemærkede hun, at der lå en person i vandet. En mandlig badegæst fik hevet personen op, og de kunne konstatere, at der var tale om en dreng på seks år. De vidste ikke, hvor længe han havde ligget i vandet, men da hallens livreddere ikke rigtig gjorde mine til at gøre noget, eller vidste hvad de skulle gøre, måtte sygeplejersken Hanne Lund træde til.

Svær genoplivning

»Han var død. Det kunne jeg se, så vi fik meget travlt med at genoplive ham. Der var et tidspunkt hvor jeg tvivlede på, om vi kunne lykkes med det, men jeg fortsatte med genoplivning. Til sidst fik vi liv i ham,« siger Hanne Lund, som efterfølgende kunne overlade drengen til ambulancefolkene.

Under hele forløbet dirigerede den erfarne sygeplejerske slagets gang og var hovedpersonen i hele episoden.

Drengen overlevede heldigvis uden mén. Han havde sammen med sine forældre meldt sin ankomst til dagens overrækkelse. Hanne Lund ville rigtig gerne møde den dreng, hun reddede, så det var den primære årsag til, at hun mødte op på politigården i Albertslund. Men drengen og hans familie dukkede ikke op.

Ville gøre det igen

»Det ærgrer mig, at de ikke kom, for jeg ville meget gerne have set ham og hilst på ham. Det var derfor jeg kom. Selvfølgelig betyder anerkendelsen noget, men jeg gjorde bare det, som alle burde gøre, hvis de kan. Det kan være, jeg kommer til at opleve det igen og så vil jeg gøre det samme,« siger Hanne Lund, som til daglig arbejder i Ballerup hjemmepleje.

Selvom hun aldrig fik mødt drengen, så kan Hanne Lund i hvert fald glæde sig over, at få en anerkendelse for sin bedrift og vigtigst af alt, vide at hun rent faktisk reddede en drengs liv den dag i svømmehallen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *