Flygtninge er et fælles ansvar
Debat  Jens Wenzel Andreasen, Enhedslisten skriver vi skal byde flygtninge velkommen og tage mod de syriske flygtninge med optimisme.

I store dele af Afrika er situationen katastrofal. Klimaændringerne medfører tørke, der fører til hungersnød, og samtidig stiger befolkningstallet i Afrika så stærkt, at det ventes at firedobles – fra en til fire milliarder – inden 2100. Folk flygter ikke fra hus og hjem og begiver sig ud på en farefuld færd over havet, bare fordi de godt kunne tænke sig at bo et andet sted. De flygter, fordi der er en alvorlig risiko for, at de dør, hvis de bliver – fordi de risikerer at blive dræbt i krig eller dø af sult. Vi skal indse, at den enorme ulighed i verden er en katastrofe for os alle – og derfor må vi skabe mere lighed. Vi skal ikke føre krig og kaste bomber – det skaber endnu flere flygtninge.Enten indser vi nødvendigheden af at skabe lighed.

Eller vi kommer til at se en social revolution, verden ikke har set magen til, og så kan det være, at den lighed, der bliver indført, bliver skabt hen over os og ikke sammen med os. Vi skal arbejde målbevidst på at skabe en verden uden alt for skæbnesvanger ulighed. Vi skal styrke og støtte demokratiske regeringer og bevægelser rundt omkring – og modarbejde diktatoriske og udemokratiske regeringer og bevægelser på mange forskellige måder – sanktioner, pres af forskellig art osv. Vi skal skabe forudsætningerne for at man kan opbygge bedre samfund rundt omkring – og det vil sige undervisning, arbejde og muligheden for at få en bolig. Ved at skabe en verden med mere lighed redder vi også os selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *