Fem kommuner samler beredskabet
Brandvæsen.jpg
Hurtig udrykning er stadig på menuen i det nye Beredskab Øst, der bliver en realitet fra den 1. januar. Foto: Arkivfoto
Ballerup bliver en del af det nye Beredskab Øst. Ny beredskabschef er også ansat.

Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner er blevet enige om at etablere det fælleskommunale selskab Beredskab Øst fra 1. januar 2016. Beredskab Øst kommer til at dække næsten 300.000 borgere.

Aftalen blev endeligt godkendt på Ballerup kommunalbestyrelses møde på mandag den 27. april.

Aftalen sikrer et robust beredskab med et ensartet serviceniveau. Det betyder, at borgerne fortsat vil opleve korte udrykningstider og et beredskab med stort lokalkendskab. Endvidere lever aftalen op til kravene i økonomiaftalen mellem Regeringen og KL.

Der er også ansat en høvding for det nye, samlede beredskab.

Erfaren chef

Rasmus Storgaard Petersen ansættes som chef for det nye beredskab. Han er i dag beredskabschef i Lyngby-Taarbæk Kommune og er også ansvarlig for den operative ledelse for beredskabet i Gentofte Kommune.

»Det er meget glædeligt, at Rasmus Storgaard Petersen har sagt ja til at stå i spidsen for Beredskab Øst, så han sammen med de mange dygtige medarbejdere vil kunne videreføre det gode samarbejde, vi hidtil har haft redningsberedskaberne imellem,« siger Ballerups borgmester Jesper Würtzen (A).

»Samtidig er det glædeligt, at vi fortsat har en lokal brandstation her i Ballerup, så vi kan holde det høje serviceniveau og de korte udrykningstider, som er med til at give borgerne tryghed,« fortsætter han.

Beredskab Øst er en direkte udløber af økonomiaftalen mellem Regeringen og KL, der kræver, at landets nuværende 87 kommunale redningsberedskaber senest 1. januar 2016 samles i større og mere økonomisk effektive enheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *