Distriktsskolerne har fået navne og chefer
Egebjergskolen-02-copy.jpg
De nye distriktsskoler har fået deres nye navne. Egebjergskolen i Ballerup Nord bliver nu en del af den nye Skovvejens Distriktsskole. Foto: Arkivfoto.
Skoler De fire nye distriktsskoler i Ballerup har nu officielt fået deres navne, der afspejler geografien. Og cheferne er også blevet indsat.

For et par måneder siden udskrev Ballerup Kommune en konkurrence, hvor alle borgere kunne kommed med navneforslag til de nye distriktsskoler, som Ballerup får med indførelsen af den nye skolestruktur. Nu er konkurrencen afsluttet og de fire nye skoler har fået deres nye navn.

Kriterierne for navnet var, at navnet skulle have noget med den nye skole at gøre og dens geografiske placering. Alle, både elever, klasser, bestyrelser og altså alle andre borgere, kunne komme med forslag, der skulle begrundes.

Nogle forslag var navne, der relaterede sig til den bydel, hvor den nye skole ligger. Andre er navne, som er fremkommet ved at trække navnene sammen på de to eksisterende skoler mens andre igen tager udgangspunkt i vejnavne mellem de to matrikler. Endelig er der en del forslag, der havde baggrund i historiske forhold.

Geografi var vigtig

Men efter en grundig granskning af de mange forslag, er dommerkomiteen kommet frem til fire navne, der alle lever op til de samme kriterier.

»Vi blev enige om, at der skulle være en kraftig geografisk fundering og at det skulle gælde alle skoler. Så derfor har alle navnene en geografisk åre,« siger Eik Møller, nytiltrådt kommunaldirektør og tidligere skoledirektør i Ballerup Kommune og derfor en af folkene bag konkurrencen og navngivningen.

Distriktsskolen i Ballerup Nord, de tidligere Egebjergskolen og Højagerskolen hedder fremover Skovvejens Skole. Distriktsskolen Ballerup Midt, de tidligere Grantofteskolen og Rugvængets Skole hedder fremover Baltorpskolen. Distriktsskolen i Skovlunde, de tidligere Rosenlundskolen og Lundebjergskolen hedder fremover Skovlunde Skole og endelig skal distriktsskolen i Måløv, de tidligere Måløv Skole og Østerhøjskolen hedde Måløvhøj Skole.

Dertil kommer de tre øvrige skoler i kommunen, som beholder deres oprindelige navn, da de ikke er en del af distriktsskole-ordningen. Det er Hedegårdsskolen, Ordblindeinstituttet og Kasperskolen.

De enkelte skolebestyrelser bestemmer selv, hvad de enkelte matrikler skal hedde. Vinderne bliver nu trukket og præmieret af Ballerup Kommune.

Nye ledere

Men de nye distriktsskoler har også fået nye ledere. Planen var fra begyndelsen, at de nye ’storskoler’ skulle have en ny overordnet leder og i den seneste tid har der været gang i ansættelsessamtalerne. Der er nu også sat navne på høvdingene på de nye skoler.
Skovvejens Skoles nye leder bliver Gitte Graatang, der kommer fra Rudersdal Kommune. Hun har stået i spidsen for en skolenedlæggelse, en fusion og et skolebyggeri. Hun har desuden erfaring indenfor planlægning og involvering af fusioner samt implementering af en folkeskolereform. Hun tiltræder 1. maj.

Lederen af Baltorpskolen hedder Henrik Langer Carlsen, kommer fra Københavns Kommune hvor han har ledet den nye Ørestadens Skole.

Skovlunde Skole skal fremover ledes af Martin Gredal. Han har fungeret som leder af Rosenlundsskolen i et par år og har faktisk allerede fungeret som leder for de to skoler.

I spidsen for Måløvhøjskolen kommer Peter Haldor til at stå. Han kommer fra Odsherred Kommune, hvor han har ledet en skole på fem matrikler herunder et par dagtilbud. Han har dermed masser af erfaring med ledelse af fler-matrikelskoler og ledelse af 0-18 års området.

Hedegårdsskolen vil beholde sin leder, Per Kjær, der har været i Ballerup Kommune i mange år og fortsat vil stå i spidsen for den af Ballerups skoler, der ikke bliver en distriktsskole.

Nu mangler der så ansættelse af 13 pædagogiske ledere, som skal stå for den daglige afdelingsledelse og er den leder, der har ’hænderne i mulden’ i forhold til børn og medarbejdere.

1 kommentar om “Distriktsskolerne har fået navne og chefer”

  1. Martin Edens siger:

    Stort tillykke til skolerne med deres nye navne og ikke mindst deres nye distriktsskoleledere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *