De nye p-regler ved Kratvej er i gang
Måløv-trafik-copy1.jpg
Kaos og farlige situationer. Nu er det slut med at sætte ungerne af ved Måløv Kirke om morgenen. Fremover er der forbud mellem 7.30 og 8.30. Foto: Arkivfoto.
Parkering Nu er det slut med at smide bilen ved Måløv Kirke, når ungerne skal i skole.

I lang tid har beboere og andre med deres daglige gang på Kratvej ved Måløv Skole besværet sig over de kaotiske forhold, der hersker om morgenen, når forældre i bil kører rundt mellem skolebørn på cykel og på gåben. Grunden er, at de skal sætte deres børn af. Men nu er de nye parkeringsregler trådt i kraft, og det betyder, at det fremover ikke er tilladt at parkere på begge sider af kirken hver morgen mellem klokken 7.30 og 8.30.

Reglerne trådte i kraft den 1. april og det betyder, at der nu skal findes andre måder at parkere på.

»Det er ikke sådan, at folk slet ikke kan parkere. Der er etableret p-pladser lidt længere væk, hvor man kam holde i kort tid, så man kan sætte børnene af, når man kommer langvejs fra.

Men ellers er menigen jo, at folk der bor tæt på skolen, i stedet kunne cykle eller gå med deres børn. Det er sundere for alle parter. Det handler om at ændre folks indstilling og ad denne vej lære dem, at de ikke alle behøver at køre børnene helt hen foran klasseværelset,« siger Helle Tiedemann, formand for Trafik- og Miljøudvalget.

Målet er, at fjerne de mange farlige situationer, der opstår om morgenen og undgå det kaos, der er, når biler og børn på cykel i mange tilfælde er faretruende tæt på at kollidere, med store konsekvenser som en mulig følgesvend.

Øget p-kontrol

Udvalgsformanden bekræfter desuden, at området, ligesom andre skoleveje vil været et oplagt sted for de kommende p-vagter at sætte ind.

»Steder med parkeringskaos er jo oplagte for vores p-vagter og området omkring Måløv Skole såvel som andre skoleveje er naturlige steder for parkeringskontrol,« siger Helle Tiedemann.

1 kommentar om “De nye p-regler ved Kratvej er i gang”

 1. Martin Edens siger:

  Uagtet at jeg syntes det er fantastisk at man fra kommunens side har fokus på dette område, så slår det mig at vi nok nærmere har fat i symptombehandling fremfor at fjerne årsagen til problemerne.
  Her kan man vel kigge på et par områder :
  1) ensretning af Kratvej
  2) en kiss-and-ride sluse
  3) bedre cykelsti forhold, ex. cykelstier på Kratvej sammen med busbane, således at disse to transportmidler forbedres og gøres mere attraktive end privatbilismen

  Der er sikkert eksperter i kommunens Teknik afdeling som har bedre bud, men på længere sigt vil en reel løsning fremfor et plaster vel give mere mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *