Brugerbetaling
Debat Brugerbetaling ved lægebesøg er vejen frem, siger nogle Venstre-folk. Men ledelsen i Venstre siger nej. Det er nemlig ikke en god sag - i et valgår. Så man vil vente med det til efter valget

Det vil også være hårdt for en enlig kontanthjælpsmodtager med 2 børn, at skulle vælge at bruge 100 kr. til mad eller til et nødvendigt lægebesøg til børnene.

Uretfærdigt – siger flere fra Venstretoppen, at en der vælter med sin cykel og brækker benet, kan få det ordnet gratis, mens en der knækker sine tænder, må betale for behandlingen. Det er nu sjovt og lidt ejendommeligt, at de alle i toppen bruger det samme tilfælde, med den væltede cyklist?

Jeg er helt enig i, at det er uretfærdigt. Men det kan ordnes med, at man også betaler for tandbehandlingen. De fleste mennesker foretrækker en endnu bedre sundhedsordning fremfor nogle ubetydelige skattelettelser.

Nu er det sådan, at Venstres formand Lars Løkke har udtalt, at han ikke har noget imod at betale for lægebesøg. Det er nemt at sige, for Venstre vil vel også betale her. Man vil gerne have en rask og velklædt formand.

Inger Støjberg (V) afviser ikke muligheden for brugerbetaling, men udtaler kryptist i TV-udsendelsen Bag Borgen, at Venstre da ikke har fremsat forslag om brugerbetaling. Nej vel – man venter taktisk til efter valget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *