Bevisbyrden er løftet
Debat Mette Hedegaard er næppe inde i området, iom hun siger, at jeg har bevisbyrden (for at hævde at der ikke er nogen risiko ved at spise konventionelt). Denne bevisbyrde ER løftet af talrige videnskabelige institutioner nationalt og internationalt. Enhver kan overbevise sig ved at gå på Google, eks Fødevarestyrelsen:

Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet vurderer fortsat, at de pesticidrester, der kan forekomme i fødevarer på det danske marked, ikke bør give forbrugeren anledning til sundhedsmæssige bekymringer. Fødevarestyrelsen opfordrer stadig til at indtage 600 gram frugt og grønt om dagen, idet et øget indtag af frugt og grønt har en sygdomsforebyggende effekt.

Danske myndigheder siger nøjagtig det, jeg hævder (godt nok skrevet på sædvanlig kryptisk myndighedsfacon).

Det var Birte Kramhøft, der følte sig kaldet til at ”dokumentere” at nu var det bevist, at økologisk dyrkede afgrøder var bedre og sundere. Det er det ikke! Igen kan alle Google sig frem til de ting (og flere), jeg fremførte i sidste indlæg.

Så ud fra al videnskabelig dokumentation er situationen følgende:
Der er ikke nogen risiko ved konventionel frugt og grønt

Konventionel og økologisk frugt og grønt er uden forskel smagsmæssigt og sundhedsmæssigt

Det altafgørende er at øge indtaget af frugt og grønt og det gøres mest effektivt og billigst med konventionel frugt og grønt.

For at det ikke skal blive glemt: økologisk frugt og grønt behandles også med pesticider og der kan være eks. toksiner i økologisk frugt og grønt. Afvejningen er ikke så simpel som økologerne gerne vil gøre den!

Kommunen skal basere sig på rationel faktuel viden og ikke på religiøse påstande. Der er ingen grund til, at kommunen skal levere økologisk frem for konventionelt – tværtimod når man kan gøre så meget mere godt med konventionelle produkter pga prisforskellen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *